Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου ο Μητροπολίτης Λήμνου

Μέσα στο πανευφρόσυνο κλίμα της Αναστάσιμης περιόδου και μια μόλις εβδομάδα μετά το Άγιο Πάσχα, την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Μακάριο επισκέφθηκε το διήμερο 23 και 24 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Ιερώνυμο Σχίζα, τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Χρυσόπουλο και τον κ. Νικόλαο Κουλοχέρη, μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων που προηγήθηκαν στην πρωτεύουσα του Νομού Σερρών, και είχε συμμετάσχει με πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.
Το απόγευμα της Κυριακής 23 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος υποδέχθηκε τον φιλοξενούμενο Ποιμενάρχη  στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως και τον ξενάγησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στις εγκαταστάσεις των Γραφείων και του Επισκοπείου.
Αργότερα, οι δύο Αρχιερείς επισκέφθηκαν τις Ενορίες Γεφυρουδίου, Βαμβακοφύτου και Χαρωπού, οι οποίες πανηγύριζαν την μνήμη του Εφόρου και Προστάτη τους Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε και παρουσίασε στο ποίμνιό του ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Μακάριος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την υποδοχή και την φιλοξενία του υψηλού προσκεκλημένου του. Ο Σεβ. είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους παραδοσιακούς και αυθόρμητους κατοίκους της υπαίθρου των ακριτικών χωριών της Βόρειας Ελλάδας, τα ήθη και τις παραδόσεις τους. Στην προσλαλιά του ανταπέδωσε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στον Άγιο Σιδηροκάστρου για την αγάπη και την απλότητά του, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αίσθημα της ενότητας που αντανακλούν οι τοπικές κοινωνίες των χωριών της επαρχίας και την αγάπη των ευλαβών ενοριτών στο πρόσωπο κάθε επισκέπτη.
Την Δευτέρα 24 Απριλίου οι δύο Αρχιερείς συλλειτούργησαν στην περιάκουστη Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, με το υψηλής αρχιτεκτονικής και βυζαντινού κάλλους νέο Καθολικό.
Τον Σεβ. Ποιμενάρχη υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και την αρμόζουσα τιμή η Καθηγουμένη Γερόντισσα Ιακώβη με όλη την Αδελφότητα.
Ο Σεβ. Σιδηροκάστρου Μακάριος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη  στο πνευματικό αυτό ασκητήριο του Ακριτοχωρίου που είναι ξακουστό σε όλη την Ελλάδα και συνιστά πνευματικό πόλο έλξης που αναπαύει κάθε προσκυνητή που προστρέχει και αναζητά την ευλογία του Τιμίου Προδρόμου και την μητρική αγκαλιά της πρόσχαρης και δυναμικής Γερόντισσας Ιακώβης.
Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. κ. Ιερόθεος συγκινημένος για την παρουσία του και την επίσκεψή του σε αυτό το λίκνο πνευματικού αναβαπτισμού, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο, τον πνευματικό καθοδηγητή της αδελφότητας Γέροντα Αλέξιο Ξενοφωντινό και την Γερόντισσα Ιακώβη για τους κόπους και τους μόχθους να αναστήσουν έναν τόπο εκ του μηδενός και να τον καταστήσουν αξιόλογο και ευλογημένο φάρο που αναγεννά την τοπική κοινωνία του Ακριτοχωρίου και το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.
Στον απόηχο της επίσκεψης η Ιερά Μονή παρέθεσε γεύμα αγάπης και αφού αντηλλάγησαν ευχαριστίες και ευχές ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε από το Σιδηρόκαστρο αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την ενότητα, την δυναμικότητα και την ιδιαίτερη ομορφιά της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....