Μητροπολίτης Κιλκισίου : “Συνεχίστε να τηρείτε τις παραδόσεις σας”

Στον ορεινό οικισμό του Αγίου Μάρκου, στο όρος των Κρουσίων, μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας 24 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, όπου και χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό επί τη εορτή του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Χωριού.
Πολλοί ευλαβείς πιστοί προσήλθαν στον εόρτιο Εσπερινό, τόσο οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, όσο και πολλοί από αυτούς που κατοικούν στο Κιλκίς και έλκουν την καταγωγή τους από τον Άγιο Μάρκο, για να τιμήσουν τον θεόσοφο και θεόπνουν Ευαγγελιστή Μάρκο.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο Πρωτ. π. Νικόλαος Κοτσαπαρασίδης, ο Εφημέριος του Ναού π. Ευάγγελος Μενεξές και οι Ιεροδιάκονοι της Ι. Μητροπόλεως π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης και π. Κωνσταντίνος Βύρος.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στην μεγάλη προσωπικότητα του Αποστόλου Μάρκου, που ευαγγέλισε την οικουμένη με τον φωτισμό της αλήθειας, τόνισε το μεγάλο έργο που επιτέλεσε με την ίδρυση της Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια αλλά το σπουδαιότερο που κατέγραψε τα θαύματα του Χριστού, αποδεικνύοντας τη θεϊκή Του δύναμη και καταγωγή.
Ευχήθηκε προς τους άρχοντες που μετείχαν προσευχητικώς, τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτρη Κυριακίδη, τους Αντιδημάρχους κα Κατερίνα Ζιούτα και κ.κ. Ιωάννη Χατζηαποστόλου, Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη, Ανέστη Πογέλη, Γιώργο Μπαλάσκα και Θεμιστοκλή Κοσμίδη, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς κ. Νίκο Στανημερόπουλο, τους υποψηφίους Βουλευτές κα Καλλισθένη Πάκα και κ.κ. Κώστα Κιλτίδη και Ιωάννη Σαχπεκίδη καθώς και στον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Αθανάσιο Σεφερίδη δύναμη και φωτισμό στα ευθυνοφόρα καθήκοντα τους ώστε να υπηρετούν την ενότητα και τον ακριτικό τόπο του Κιλκίς, στους δε πιστούς να συνεχίσουν να τηρούν τις παραδόσεις τους και να τιμούν τους Αγίους της Εκκλησίας που κραταιώνουν το φρόνημά τους.
Στο τέλος, μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Μάρκου, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου και προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους τους πανηγυριστές.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....