Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Μητροπολίτου Φθιώτιδος

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 1 Μαΐου 2023 έως 7 Μαΐου 2023

Λειτουργικό και ποιμαντικό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών θα εκδίδεται και θα δημοσιεύεται κανονικά και πάλι μετά τις 22 Μαΐου 2023.

Για τις όποιες λειτουργικές, ποιμαντικές, διοικητικές και συνοδικές δραστηριότητες του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, κατά την περίοδο από 1 Μαΐου έως 7 Μαΐου, το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως θα αναρτήσει την επόμενη Κυριακή 7 Μαΐου το βράδυ, στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, το χρονικό της δραστηριότητας του Σεβασμιωτάτου, εντός και εκτός Φθιώτιδος, για την εβδομάδα, που παρήλθε.

Το χρονικό αυτό θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 8 Μαΐου στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως (89,4 FM) στις 12 το μεσημέρι.

Επίσης, η μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού θα πραγματοποιεί απευθείας ζωντανή μετάδοση, όπου και αν ιερουργεί αυτήν την περίοδο ο Σεβασμιώτατος.

Τα εγκαίνια νέων έργων, δράσεων και δομών της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθούν μετά τις 22 Μαΐου.

Βλέπε: Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 24 Απριλίου 2023 έως 21 Μαΐου 2023 | Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος (imfth.gr)

 

Βασικοί ποιμαντικοί σταθμοί του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών την τρέχουσα εβδομάδα από 24 έως 30 Απριλίου

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, από την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 έως και σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου 2023, μεταξύ άλλων:

Την Δευτέρα 24 Απριλίου δέχτηκε στο γραφείο του τους υποψηφίους Βουλευτές Ν. Φθιώτιδος κ. Ιωάννη Οικονόμου και  κ. Γεώργιο Κοτρωνιά.

Ακολούθως συνόδευσε τους καθηγητές και τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Λιανοκλαδίου και του Γυμνασίου Λιανοκλαδίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μαζί με τους πατέρες της Μονής φιλοξένησε τα παιδιά στο μοναστήρι, τους μίλησε κατάλληλα για τον Όσιο Βησσαρίωνα και την ιστορία της Μονής, ενώ πραγματοποίησαν επίσκεψη και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Μονής. Προς τιμήν των παιδιών και των καθηγητών ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε γεύμα κατά την διάρκεια του οποίου οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία για μια όμορφη και πνευματική επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Αναστάσιμο Αρχιερατικό Εσπερινό στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευαγγελιστού Μάρκου στον Σταυρό Λαμίας, όπου και εκήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος στο θέμα της θεοπνευστίας με επίκεντρο τον Άγιο Ευαγγελιστή Μάρκο.

Την Τρίτη 25 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία κατά σάρκα συγγενούς του στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος οδού Δελφών στην Θεσσαλονίκη, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε σε Συνοδική Επιτροπή με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα στην Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε η κοίμηση του κατά σάρκα πατρός του Σεβασμιωτάτου και ο κ. Συμεών, μετά των οικογενών του, ετέλεσαν τα κεκανονισμένα υπό της Εκκλησίας μας.

Αμέσως μετά τον ενταφιασμό του πατρός του στα Ασπρόγεια Φλώρινας ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών την Παρασκευή το βράδυ μετέβη στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Δαμάστας, όπου και συμπροσευχήθηκε στην Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού γέροντος Φωτίου Κερασιώτου, πνευματικού πατρός της Ιεράς Μονής.

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 το πρωί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως π. Στεφάνου Μελισσουργού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.

Στις 12:00 μ. ο Σεβασμιώτατος έλαβε μέρος στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ιωάννου Μίχου, στενού συνεργάτη του Σεβασμιωτάτου επί έτη στο Γραφείο της Πρωτοσυγκελλίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Της Ιεράς Ακολουθίας προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Το Σάββατο το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, συμμετείχε στην υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του Θαυματουργού, πολιούχου Καρδίτσης, στην κεντρική πλατεία της πόλεως, ενώ στην συνέχεια χοροστάτησε στον Πολυαρχιερταικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Καρδίτσης, όπου και εκήρυξε τον Θείο Λόγο σχετικά με τις προϋποθέσεις του μαρτυρίου εξ απόψεως ορθοδόξου θεολογίας.

Την Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών συμμετείχε στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Καρδίτσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ενώ ακολούθως έλαβε μέρος στην πάνδημη Ιερά Πολυαρχιερατική Λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ στην καρδιά της Καρδίτσας.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....