Μητρόπολη Ιερισσού: Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου του οικισμού της Πλατείας

Πιστός στο ραντεβού του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος  επί χρόνια τώρα την Πρωτομαγιά επισκέπτεται τον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του Οικισμού της Πλατείας της Ιεράς  Μητροπόλεως, ένα τόπο ευλογημένο, στολισμένο με αγριολούλουδα και πλουτισμένο με τις γλυκές αηδονόλαλες μελωδίες! Παίρνοντας μαζί του τους Διακόνους του π. Αθανάσιο Σφουγγάρο και π. Νικόδημο Κωτινούδη, έφθασε στην εξοχή της Πλατείας, όπου τον ανέμεναν οι Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Νήφων Καζάνας, π. Νέστωρ Γρίμπας, π. Μελέτιος Τσόγκας και ο Αιδ. Οικ. π. Γεώργιος Κυζιρίδης, ο οποίος λειτουργικώς και διοικητικώς εξυπηρετεί την Ενορία.

Παρόντες και μετέχοντες της Αναστασίμου Λαμπράς Λειτουργίας όχι μόνον οι κάτοικοι της Πλατείας, αλλά και οι εξ αυτής καταγόμενοι Χριστιανοί που χαίρονται το άκουσμα της γλυκόλαλης καμπάνας κάθε χρόνο την 1η του Μαΐου. Επικεφαλής του ευλογημένου Λαού η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά κα Βασιλεία Λούρδα.

Ο Σεβασμιώτατος θεώρησε καλό να απευθυνθή στα πνευματικά του παιδιά αναλύοντας αυτή ταύτη την ουσία της Εκκλησίας, που είναι η μετοχή, μάλλον δε η βρώση και η πόση του Σώματος και του Αίματος του Χριστού μας, μια διαρκής κλήση στο αέναο Μυστικό Δείπνο της Μεγάλης Πέμπτης, που Αναστάσιμα το βιώνει η Εκκλησία, ιδίως κατά την Λαμπροφόρο αυτή περίοδο!

«Λοιπόν, είπε ο ομιλητής, ας απολαύσουμε τη Δεσποτική Φιλοξενία που ο Κύριος προσφέρει απλόχερα σε όλους την χαρμόσυνη αυτή Ημέρα του Πάσχα, βαπτισμένη μέσα στα μύρα της περιοχής και ζωγραφισμένη στις Αναστάσιμες παρειές των ανά τους αιώνες Μαθητών του Αναστάντος!»

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....