Οι Χαλκιδείς προσκύνησαν και φέτος στην Μεγαλόχαρη της Τήνου

Για 54η χρονιά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη προσκυνηματική αποδημία, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου 2023, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, τον οποίο συνόδευσαν ο άγων τα ονοματήριά του Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης, ο Πρεσβ. Νικόλαος Καλαφάτης, ο Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και πολυπληθείς Χαλκιδείς προσκυνητές.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τους προσκυνητές υπεδέχθη στην ιερά νήσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’.

Το απόγευμα του Σαββάτου ολόκληρο το σώμα των προσκυνητών κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, όπου προσκύνησαν την τιμία κάρα της Οσίας Πελαγίας και έτυχαν της φιλοξενίας της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Ιουλιανής Μοναχής και της περί αυτήν Μοναστικής Αδελφότητας.

Την Κυριακή των Μυροφόρων ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και εκήρυξε τον θείο λόγο, αφορμήν λαβών εκ του Ιερού Ευαγγελίου και των μνημονευομένων προσώπων Αγίων Μυροφόρων Γυναικών, Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και Νικοδήμου του νυκτερινού μαθητού.

Συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ευβοίας, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, εκπαιδευτικοί και πλήθος ευλαβών Χριστιανών προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος και Τήνιοι.

 

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη μικρά παραδοσιακή δοχή στην αίθουσα τελετών.

 

Ανταπόκριση Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....