Την ιερά μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Θεσσαλονικέων, τιμούν οι Κιλκισιώτες

Την ιερά μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Θεσσαλονικέων, τίμησαν ευλαβείς Κιλκισιώτες στο περικαλλέστατο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων που βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή της Δοϊράνης, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, παραμονή της εορτής.
Του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε , όπως μας ενημερώνει σε κοινωνικό δίκτυο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος , πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεώς , με επικεφαλής τον Πρωτοσυγκελλεύοντα Παν. Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, ενώ επικεφαλής του φιλάγιου Λαού που προσήλθε ήταν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δοϊράνης κ. Κωνσταντίνος Παπακώστας, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κιλκίς κ. Κυριακίδη.
Παρέστησαν προσευχητικώς επίσης ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Ηλίας Ευαγγέλου, ο Καθηγητής του ΠΑΜΑΚ κ. Κωνσταντίνος Νιχωρίτης, ο Αν. Καθηγητής της Θεολογικής ΑΠΘ κ. Αθανάσιος Αθανασιάδης, οι οποίοι αποτελούν Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Σλαβολόγων.
Στις εσχατιές της πατρίδος μας, το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου αποτελεί πνευματικό φάρο που στηρίζει τους ακρίτες της περιοχής, οι οποίοι ακόμα επιμένουν να κατοικούν και να αγαπούν τον τόπο τους και να φυλάττουν “Θερμοπύλες”, κρατώντας τα ιδανικά της πίστεως ψηλά!
Μεγαλύνονται για τους Αγίους της πίστεώς μας, οι οποίοι εργάστηκαν όσο λίγοι για τη δόξα της Ορθοδοξίας και ανεδείχθησαν άξιοι μιμητές του Αποστόλου Παύλου σε πολλούς τομείς του βίου και της δράσεώς τους.
Μέσα σε αυτές τις στιγμές πνευματικής χαράς και αναζωογόνησης, τόσο στον Αρχιερατικό Εσπερινό, όσο και στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Ισαποστόλων και στην Αρτοκλασία, ο Παν. Αρχιμ. π. Δημήτριος Μπίκας, Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Λειτουργικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, παρουσίασε στο εκκλησίασμα, το βίο και τη θαυμαστή δράση των Αγίων.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....