13η Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών στον Βόλο

Ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεώς Δημητριάδος , «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», διοργανώνει την 13η Συνάντηση Βυζαντινών χορωδιών. Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 6:30μ.μ, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου και θα είναι αφιερωμένη στα Χριστούγεννα.

Θα συμμετάσχουν:

  • Ο χορός Ψαλτών του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νίκαιας Λαρίσης, με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του ομωνύμου Ι. Ναού, ιατρό κ. Θεόδωρο Ξιώνη.
  • Η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας, με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας Βόλου κ. Βασίλειο Αγροκώστα, Μουσικολόγο, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής.
  • Η χορωδία ψαλτριών «Αι Άδουσαι», με χοράρχη την Δομεστίκαινα δόκτωρα Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη, Βυζαντινολόγο.
  • Η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου κ. Δημήτριο Χατζηγεωργίου, Θεολόγο, Καθηγητή Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής μουσικής και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Δημητριάδος.

 Στην εκδήλωση ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών θα τιμήσει τον Ιεροψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημήτριο Μανώλη για την πολυετή και ποικιλόμορφη προσφορά του στο Αναλόγιο, καθώς στον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών από τη θέση του Γενικού Γραμματέως για πολλά έτη.

Ας προσέλθουμε στην σπουδαία αυτή Μουσική Συνάντηση, που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της πνευματικής προετοιμασίας όλων για την υποδοχή της Μητροπόλεως των εορτών, της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....