Η Daily Mail εξυμνεί ελληνικούς προορισμούς

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με την Ελλάδα και τα νησιά της. Βόλτες στα σοκάκια, παραλίες, γευστικά φαγητά, είναι μόνο ορισμένα από τα «χαρακτηριστικά» των ελληνικών «επιλογών» που αναδεικνύονται στο άρθρο της βρετανικής «Daily Mail». Ωστόσο, στο νέο άρθρο – ύμνο στη χώρα της Μεσογείου με τα καταγάλανα νερά και τα πράσινα τοπία, παρουσιάζονται καλοκαιρινές επιλογές για εκείνους που επιθυμούν να περάσουν πιο… ήσυχα.

Οι 8 «εναλλακτικοί» προορισμοί

Παξοί: «Ανεξερεύνητοι» από τους περισσότερους, με καταπράσινα μέρη και καθαρά νερά, αποτελούν «αγαπημένο προορισμό για τα ιστιοφόρα». Μάλιστα, στο νησί ξεχωρίζει ο κόλπος «Ερημίτης», τα μικρά μαγαζιά αλλά και η θέα… από ψηλά!

Φολέγανδρος: «Λαχταριστή κουζίνα, εκπληκτικές παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου και απομονωμένοι όρμοι» αναφέρει ο ΕΟΤ, και επιβεβαιώνεται από τις κριτικές των επισκεπτών που μένουν κατενθουσιασμένοι. Η αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με την «άγρια πλευρά» του νησιού, τη φύση δηλαδή, προκαλούν δέος σ’ όποιον τα δει από κοντά.

Φολέγανδρος

Μάνη: Δεν είναι νησί, όμως οι αμέτρητες επιλογές για υπαίθριες δραστηριότητες, περιπάτους και καλό φαΐ, την καθιστά έναν αγαπημένο προορισμό. Από τους «απότομους πρόποδες των χιονισμένων βουνών του Ταΰγετου, μέχρι τους παρθένους παράκτιους όρμους, και από τα μικροσκοπικά χωριά που φωλιάζουν ανάμεσα σε ελαιώνες, τα οποία συνδέονται με περιπατητικά μονοπάτια, μέχρι τα άγονα τοπία στο νότιο τμήμα της χερσονήσου, γεμάτα με εγκαταλελειμμένους πέτρινους πύργους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Lonely Planet.

Νάξος: Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, προσφέρει τις περισσότερες και καλύτερες επιλογές στους επισκέπτες. Από ιστορικά μέρη που μπορεί κάποιος να δει, μέχρι παραλίες, χωριά και γευστικά πιάτα, η Νάξος τα έχει όλα.

Σάμος: «Όμορφες παραλίες, καλό κρασί και μνημεία με μεγάλη πολιτιστική σημασία» αναφέρει ο ΕΟΤ και αυτό επιβεβαιώνεται από τις κριτικές των επισκεπτών. Τα ψαροχώρια της Σάμου σε συνδυασμό με τους καταρράκτες του νησιού που έχουν αναγνωριστεί ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία.

Σάμος

Σκόπελος: Αν και η ταινία Mamma Mia το 2008, εκτόξευσε την κίνηση του νησιού, παραμένει ένας ανεξερεύνητος προορισμός, με «πευκοδάση, ελαιώνες, κυματιστούς αμπελώνες και οπωρώνες με δαμάσκηνα και αμύγδαλα – πολλά από τα οποία βρίσκουν το δρόμο τους στην τοπική κουζίνα», σύμφωνα με το Lonely Planet.

Μεγανήσι: Παραλίες «ιδανικές για ασφαλές κολύμπι με αναπνευστήρα ή για paddle boarding» και γευστικά πιάτα με «χαλαρή ατμόσφαιρα». Αυτά προσφέρει το Μεγανήσι, κερδίζοντας όλους τους επισκέπτες ανεξαιρέτως.

Μεγανήσι

Πάρος: Κοσμοπολίτικη, «κυκλαδίτικη», με εντυπωσιακά τοπία και καθαρά νερά. Αν και είναι μέσα στα πιο γνωστά νησιά της Ελλάδας, παραμένει ένας κρυμμένος προορισμός για όσους επιθυμούν να την εξερευνήσουν.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....