Μητρόπολη Βεροίας: Kορύφωση των «ΚΘ᾽ Παυλείων»

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου το μεσημέρι στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βεροίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων παραχώρησε συνέντευξη τύπου ενόψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων των «ΚΘ᾽ Παυλείων».

Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους εκλεκτούς δημοσιογράφους του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου τόσο της επαρχίας μας όσο και ευρύτερα της εκκλησιαστικής δημοσιογραφίας, οι οποίοι στηρίζουν πάντοτε το έργο της Αποστολικής Μητροπόλεως .

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα εκδηλώσεις των Παυλείων και στην «5η Ιατρική Εβδομάδα του Αγίου Λουκά του Ιατρού» που συνδιοργάνωσε η Ιερά  Μητρόπολη με όλους τους υγειονομικούς φορείς της Ημαθίας για 5η συνεχή χρόνια στο πλαίσιο των «ΚΘ’ Παυλείων».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Σεβασμιώτατο στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας και πνευματικού του πατρός, Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν προς τιμήν του η Ημερίδα «Σύγχρονες μορφές της Εκκλησίας» (21 Ιουνίου – Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας, η 10η Μοναχική Σύναξη (22 Ιουνίου – Παναγία Σουμελά Βερμίου) και η κεντρική καλλιτεχνική εκδήλωση των «ΚΘ’ Παυλείων» που θα λάβει χώρα το βράδυ της 27ης Ιουνίου στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας.

Στην εν λόγω εκδήλωση λόγου και μέλους θα παρουσιαστούν ύμνοι που συνέγραψε ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας, οι οποίοι μελοποιήθηκαν από τον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα και θα ερμηνευτούν από τη Σχολική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγές Βεργίνας υπό τη διεύθυνση της μουσικού κ. Ελένης Αναγνώστου, η οποία παρευρέθηκε και στη συνέντευξη τύπου.

Το τριήμερο 26, 27 και 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια το 29ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που φέτος θα εξετάσει το θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η κληρονομιά του ελληνιστικού κόσμου», καθώς φέτος η Αποστολική μας Μητρόπολη, η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τιμά τη μνήμη του εκλεκτού τέκνου της που σκόρπισε τον Ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα στην Ανατολή, διά των οποίων ο Απόστολος Παύλος έφερε το φως της θεογνωσίας στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, ενεργό ρόλο στις εργασίες του συνεδρίου θα έχει η Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, καθώς στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ειδική εισήγηση για τα αρχαιολογικά ευρήματα της ελληνιστικής περιόδου στην Ημαθία και ξενάγηση των συνέδρων στο Νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών.

Όπως κάθε χρόνο, τη λήξη των «ΚΘ’ Παυλείων», θα σημάνουν οι λατρευτικές εκδηλώσεις που θα τελεστούν το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Βεροίας, όπου και θα λάβει χώρα η τελετή ανάγνωσης της Πατριαρχικής Πράξης Αγιοκατάταξης του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου και στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των πρεσβυγενών και νεοτέρων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και πλειάδος Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....