Κάλεσμα του Μητροπολίτη Κορίνθου για συμμετοχή των πιστών στον Μέγα Πανηγυρικό Συνοδικό Εσπερινό

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγίου Απ. Παύλου λειτούργησε την  Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. Διονύσιος, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων των «ΙΖ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2023»

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε στους Πιστούς ότι την  Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία(όπως και έγινε). Η Ι. Μητρόπολή , ως πρωτοπόρος και σε αυτόν τον τομέα της φιλανθρωπικής δράσης, αντιλαμβάνεται την υποχρέωσή της να ομοιάσει και σε αυτό το ιδιαίτερο τμήμα υπηρεσίας «προσφοράς ζωής» στον Χριστό, που ως «πρώτος αιμοδότης» έδωσε το Τίμιο Αίμα Του προς πόσιν των Πιστών «εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν καί εἰς ζωήν αἰώνιον».

Ολοκληρώνοντας, κάλεσε τους Πιστούς να συμμετάσχουν στον Μέγα Πανηγυρικό Συνοδικό Εσπερινό που θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου του Β΄, την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2023 στον ίδιο Ι. Ναό αλλά και στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στο Βήμα του Γαλλίωνος (εντός του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κορίνθου) δείχνοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την ευγνωμοσύνη τους στον ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Απόστολο Παύλο!

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....