Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής Χώρας Μυκόνου

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες  στον Εόρτιο Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Χώρας Μυκόνου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στ. Πρίγκου , Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, διατελεσάντων Δημάρχων, του Λιμενάρχη Μυκόνου και Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών και Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΑΝΤΩ», μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά με παραδοσιακές ενδυμασίες.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος, αφού δι’ ολίγων ανεφέρθη στην ανέγερση Χριστιανικών Ναών, μετά την κατάπαυση των διωγμών και την άνοδο των πιστών από τα σκότη των Κατακομβών, εστίασε το λόγο του στην εκ βάθρων επισκευή και ανακαίνιση του Ιερού Ναού, που διήρκεσε δύο χρόνια, και επέδωσε σε 50 Μυκονίους, οι οποίοι, λιγότερο ή περισσότερο, συνεισέφεραν στην επισκευή του Ναού, την ευαρέσκεια της Ιεράς Μητροπόλεως και ευλογίες-αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Ναού.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΑΝΤΩ» στον προαύλιο χώρο του Ναού παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη και τους συνεργάτες του για τη μέριμνά τους προς το Ναό και ευχήθηκε να υπάρχουν πάντοτε πιστοί, οι οποίοι θα ενδιαφέρονται και θα μοχθούν για την συντήρηση και ευπρέπεια των ιερών Παρεκκλησίων και Ναών.
Σήμερα  το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερουργεί στον ίδιο Ιερό Ναό.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....