Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Ι.Μ. ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

 

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η Εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς , όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά για να τιμήσει την σεπτή μνήμη του Αγίου.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου, ανήμερα της Εορτής το πρωί, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ. Δαμασκηνού στον ομώνυμο Ναό της Ενορίας Κάϊνας Αποκορώνου στην Εθνική Οδό, που διακονεί ο Πρωτ. Χρήστος Παπουτσάκης και όπου εκατοντάδες προσκυνητές κάθε χρόνο αψηφώντας τα χιλιόμετρα πηγαίνουν με τα πόδια για να πραγματοποιήσουν το τάμα τους.

Ο Σεβασμιώτατος , πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο θαυμαστό βίο του Αγίου Φανουρίου, ο οποίος  με τα μαρτύριά του, έλαβε το άφθαρτο στεφάνι της αιώνιας δόξας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν και οι εκατοντάδες  φανουρόπιτες, που κατά το έθος οι ευσεβείς χριστιανοί ετοιμάζουν και προσφέρουν προς τιμήν του Αγίου.

 

 

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στην Ενορία Αγίου Φανουρίου Κάτω Γαλατά, που διακονεί ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης, συμπροσευχουμένων του Παν/του Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεωργίου Περάκη και άλλων Κληρικών.

Πριν το πέρας του Εσπερινού ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογημένη παρουσία του στην πανήγυρη της εορτής και του προσέφερε  μία λειψανοθήκη με το  λείψανο της Αγίας Υπομονής.

 

 

Ευχαριστούμε τον κ. Βαρδή Ζυμβραγουδάκη για το φωτ. υλικό ανήμερα της εορτής

πηγη IMKA.GR

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....