Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος για τον Τίμιο Πρόδρομο

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το διήμερο 28 & 29 Αυγούστου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος για να συμμετάσχει στις Πανηγυρικές Ακολουθίες προς τιμήν του Πολιούχου της πόλεως Ξάνθης, Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών στην Ξάνθη συνόδευσαν ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, και ο Αρχιδιάκονος π. Νικόλαος Πολυζώης.

Οι Ιερές Ακολουθίες της εορτής της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου  και τις δύο ημέρες μεταδόθηκαν από την ακριτική Ξάνθη μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών συμμετείχε στον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης και στην πάνδημη Ιερή Λιτανεία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ποιμενάρχου, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος.

(φωτογραφικό υλικό: https://im-xanthis.gr/2023/08/ιερός-μητροπολιτικός-ναός-του-τιμίου-7/)

Ανήμερα της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και ακολούθως συμμετείχε στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και τη συμμετοχή και των λοιπών Αγίων Αρχιερέων.

(φωτογραφικό υλικό: https://im-xanthis.gr/2023/08/ιερός-μητροπολιτικός-ναός-του-τιμίου-8/)

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών αναφερόμενος στον Τίμιο Πρόδρομο ως «Κήρυκα της αγάπης». 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO ME ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....