Την εικόνα της Παναγίας της Δημιοβίτισσας υποδέχτηκε η Καλαμάτα

ΠΗΓΗ messinialive.gr

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το απόγευμα της Κυριακής 3ης Σεπτεμβρίου ε.ε., ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές Αρχές και ο ευσεβής Λαός της Καλαμάτας, με επικεφαλής το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, υποδέχθηκαν την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής του Ταϋγέτου.

Η Ιερά Εικόνα εναποτέθηκε στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων, όπου και θα παραμείνει για δεκαήμερο προσκύνημα.

Προ της υποδοχής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός και εν συνεχεία άπαντες εν πομπή κατευθύνθηκαν στα όρια της ενορίας του Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων και υποδέχθηκαν την Ιερά Εικόνα. Περατωθείσης της λιτανείας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε, ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία η παρουσία της θαυματουργού Εικόνος στην πόλη της Καλαμάτας, χαρακτήρισε την Υπεραγία Θεοτόκο Μητέρα της αγάπης και της φιλανθρωπίας και επικαλέστηκε τη χάρη Της προς όφελος των πιστών.

 

Στην υποδοχή παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Βουλευτής κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

giannitsanika-DSC-0061

giannitsanika-DSC-0062

giannitsanika-DSC-0063

giannitsanika-DSC-0064

giannitsanika-DSC-0065

giannitsanika-DSC-0066

giannitsanika-DSC-0067

giannitsanika-DSC-0068

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....