15ετές μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δεκαπέντε ετών από την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρού Χρυσοστόμου Β’ (Θέμελη) τελέσθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και Μνημόσυνο, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, με τη συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Καρθαγένης Μελετίου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος, Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας, ο Γεν. Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημ. Καφαντάρης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας κ. Δημ. Πολίτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παν. Λύρας και πολλά μέλη τόσο του Δημ. Συμβουλίου όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου εκκλησιαστικού ανδρός, που υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση το λαό της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας επί 42 έτη ως Μητροπολίτης και παλιότερα ως Πρωτοσύγκελλος.

 

Για τον αοίδιμο Μητροπολίτη, μίλησε κατάλληλα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, σκιαγραφώντας την προσωπικότητα και το έργο του.

 

Μετά το πέρας του μνημοσύνου, άπαντες μετέβησαν στο Κοιμητήριο της Καλαμάτας, όπου τελέσθηκε τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου Μητροπολίτη.

Αναδημοσίευση εκ της Ιεράς Μητροπόλεως  Μεσσηνίας

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....