Καυστική κριτική σε όσους δεν σέβονται τα Ιερά και τα Όσια από τον Σεβ. Μητρ. Κυθήρων κ. Σεραφείμ

Καυστική κριτική σε όσους δεν σέβονται τα ιερά και τα Όσια του τόπου άσκησε από τον Ι.Μ. Ναού του Εσταυρωμένου στα Κυθηρα  κατά τπν Εσπερινό και αμέσως μετά την Παράκληση στην Παναγία Μυρτυδιώτισσα , ο Σεβ. Μητρ, Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

“Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι θλιβερό το οποίο είδαμε στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο. Ένας άνθρωπος που είναι άλλη η δουλειά του, επιστήμονας Ιατρός λοιμωξιολόγος είναι και έχει τιμηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να είναι στο επιτελείο των λοιμωξιολόγων Δεν θα αναφέρω το όνομα του σε αυτό τον ιερό χώρο, ο οποίος ασέλγησε φοβερά στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου”, είπε .

“Με τον ίδιο τρόπο ο άνθρωπος αυτός προχθές, παραμονές της Μεγάλης αυτής Δεσποτικής Εορτής εξύβρισε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου με το να προσβάλει την τιμή και την Αγία της προσωπικότητα,με ένα σενάριο ανύπαρκτο και φανταστικό με το οποίο δεν επιτρέπεται εδώ μέσα να το αναφέρουμε αλλά ο άνθρωπος αυτός έτσι προσέβαλε αυτό το Δόγμα της Αειπαρθενίας της Παναγίας μας και της Θεοτοκίας.
Είναι πολύ λυπηρό όταν άνθρωποι που λέγονται επιστήμονες ξεφεύγουν από το αντικείμενο τους και εισέρχονται σε άλλα χωράφια και αποφαίνονται για τέτοια θέματα . Όταν κάποιος είναι σωστός άνθρωπος, σέβεται τον εαυτό του και την επιστήμη του.
Η επιστήμη ,η σοβαρή δεν έρχεται ποτέ σε σύγκρουση με την εκκλησία και τη θεολογία γιατί γνωρίζει τα όρια της και δεν ξεπερνά τα όρια της. Όταν όμως κάποιος άνθρωπος δεν σέβεται τον εαυτό του, δεν σέβεται το Πανάγιο Πρόσωπο της Υπεραγίας μας Θεοτόκου,την προσωπικότητα της και την τιμή της και με γελοιογραφίες και με σκίτσα θέλει να προσβάλει την Παναγία Μητέρα όλου του κόσμου που εκατομμύρια χριστιανών την τιμούν και την εγκωμιάζουν και την μεγαλύνουν.
Δεν σκέφτηκε ο απερίσκεπτος αυτός άνθρωπος, δεν σκέφτηκε ότι προσέβαλε το αίσθημα εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων χριστιανών. Αν έχουμε μέσα μας ευγένεια και καλοσύνη και έχουμε αρχές, ηθικές και πνευματικές σεβόμεθα και των άλλων.
Σεβόμεθα τους ανθρώπους που λατρεύουν το θεό τους και δεν προσβάλουν. Βέβαια απάντησε η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος και η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης και πολλοί αρχιερείς και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι… γιατί αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων… γιατί δεν μπορούν μερικοί ανεγκέφαλοι πνευματικά να προσλάβουν τα ιερά και τα όσια. Σήμερα οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι φέρονται έτσι οδηγούνται στο σκοτάδι και παίρνουν μια τέτοια θέση εχθρική απέναντι στην πίστη μας και την εκκλησία μας… που αυτό είναι ό,τι χειρότερο.”
Ακούστε εδώ μετα το 1,32΄

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....