Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου – Χειροτονία Διακόνου

Με τη πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος 13 Νοεμβρίου 2023, η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ημέρα κατά την οποίαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος άγει τα ονομαστήριά του.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου ο οποίος και μίλησε επίκαιρα, συγχοροστατούντος του εορτάζοντος Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως, των Αρχών του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχον Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδην και πλήθος πιστών της επαρχίας Παγγαίου.

Tην κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό η Ακολουθία του Όρθρου της εορτής και στην συνέχεια Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως .

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροτόνησε σε Διάκονο τον Γεώργιο Χριστογιάννης, υιόν του π. Ιωάννου Χριστογιάννη, κληρικού της Μητροπόλεως. Πριν την τέλεση του μυστηρίου του κατά την προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στη προσέλευση του στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία, ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του κ. Χρυσόστομο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  μίλησε προς το εκκλησίασμα κάνοντας αναφορά στον τιμώμενο Άγιο της Εκκλησίας μας Ιερόν Χρυσόστομον και εν συνεχεία απευθυνόμενος προς τον νέο Διάκονο της Μητροπόλεως έδωσε πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου Λειτουργήματος της Διακονίας ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη, προσεφώνησε εκ μέρους του ιερού κλήρου ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως. Εν συνεχεία αντιφώνησε, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με την σειρά του, ευχαρίστησε τον επίσης εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και άπαντας τους Ιερείς της Μητροπόλεως και τον ευσεβή λαό της επαρχίας Παγγαίου, για τη συμμετοχή στα ονομαστήριά του. Αναφέρθηκε στο πολυεύθυνο και επίμοχθο έργο της Αρχιερατικής διακονίας του, επισημαίνοντας ότι πρώτιστη προτεραιότητά του αποτελεί πάντοτε το συμφέρον της Εκκλησίας και η πνευματική προαγωγή του τόπου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου και πλήθος πιστών ευχήθηκαν τα δέοντα στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  στο πνευματικό κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....