Το τάμα του Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Παναγία και η συγκίνηση για το ταξίδι που θα κάνει στην Νιγηρία τις επόμενες ημέρες

Πανηγυρίζει σήμερα η Καλαμάτα την Υπαπαντή. Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώνονται σήμερα  Παρα­σκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, με την τέλεση της Πατριαρχικής Θείας Λει­τουρ­γίας και την μεγαλειώδη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος.

Σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας , ημέρα της εορτής προέστη της Πολυαρχιερατικής Πανηγυρικής Θεία Λειτουργίας ” . Στο λόγο τους στο τέλος ύμνησε το Πρόσωπο της Παναγίας μας . “Εναποθέτουμε τις αγωνίες μας στην Παναγία μας”, είπε μεταξύ άλλων . συγκινήθηκε οταν θυμήθηκε τη σχέση που είχαν,  “αδελφική”, όπως την χαρακτήρισε με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο . Στο τέλος της ομιλίας αναφέρθηκε στο τάμα του στην Παναγία την Βουλκανιώτισσα που θα ολοκληρώσει αύριο με το προσύνημά του στο Μοναστήρι.

“Το πολύτιμο και άσβεστο πνευματικό θησαυρό μας προσβλέπουμε στο αύριο”, είπε επίσης και αναφέρθηκε στην σπορά του Ευαγγελίου στην Αφρική. “Ενός έργου που εκπηγάζει και εμπνέεται από το πρόσωπο του Σταυρωμένου Ιησού”.

“Η εκκλησία είναι Σώμα Χριστού και όχι μια φιλανθρωπική οργάνωση”, υπογράμμισε η Μακαριώτατος.

“Η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί πρώτυπο”, είπε επίσης ο Πατριάρχης . “το Πανάγιο πρόσωπό της σπάζει τα δεσμά της ατομικότητας” .

Ευχαρίστησε τέλος τον τριαδικό Θεό που τον αξίωσε να συνεορτάζει σήμερα μαζί με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και ευχαρίστησε τον Σεβασιώτατο για την στήριξη του Ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχείου.

Θυμήθηκε ακόμα τα χρόνια που έζησαν μαζί . “Υπήρξες φίλος και αδελφός. ….Αύριο θα γονατίσω στην Παναγιά τη Βουλκανιώτισσα και θα της παραδώσω αυτά τα τρία εγκόλπια”, είπε αναφορικά με κάτι που ζήτησε κάποτε και εκπλήρωσε η Παναγία μας . Λύγισε όταν αναφέρθηκε στην επίσκεψη που θα κάνει τις επόμενες ημέρες στην Νιγηρία. “Δεν θα είμαι μόνος , αφού θα έχω τις προσευχές σας”, σημείωσε και δώρισε τον λέοντα από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τιμητικά στον μητροπολίτη Μεσσηνίας , αναφωνόντας “ΑΞΙΟΣ”.

Ο Πατριάρχης Αλεξαδρείας επίσης μετα το Πάσχα θα μεταβεί στη Λιβύη .

 

Δείτε την μετάδοση από τον δήμο Καλαμάτας στο youtube

 

 

Τη συγκίνησή του δεν έκρυψε χτες άλλωστε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ευρισκόμενος στον ναό της Υπαπαντής. “Πριν 32 χρόνια βρέθηκα σε αυτή την εκκλησία. Προσκυνητής απόψε είμαι  και εγώ, όπως εσείς”, εξομολογήθηκε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος. Η ευλογία της Παναγίας μας στεφάνι, καύχημα, καντήλι αναμμένο πάντα στη ζωή μας!”, είπε μεταξύ άλλων στην ευχή του προς τον κόσμο που συνέρρεε κατά εκατοντάδες για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας της Υπαπαντής.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....