Απόψε η ψηφοφορία του Νομοσχεδίου για τον λεγόμενο “γάμο” ομοφυλοφίλων”- Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Νόμο του κράτους, με ευρεία συναίνεση θέλει να κάνει απόψε το νομοσχέδιο για τον λεγόμενο “γάμο” ομοφυλοφίλων” η κυβέρνηση. Ολοκληρώνεται η διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμενεται και η ομιλία που θα κλεισει τη συζήτηση , αυτή του πρωθυπουργού.

Οι αντιδράσεις της κοινωνίας είναι πολλές  , παρόλα αυτά φαίνεται πως η κυβέρνηση δε θέλει να κάνει πίσω (για τους δικούς της λόγους) .

 

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ”Καλό θα ήταν η ψηφοφορία να είναι ονομαστική”

 

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική. Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε στον 89,5 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την κατάθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, του νομοσχεδίου για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

 

Ποιοι ψηφίζουν και τι 

Με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά – ο οποίος θα λάβει το λόγο στην Ολομέλεια σήμερα το απόγευμα – δημόσια την πρόθεση τους να καταψηφίσουν έχουν εκφράσει και οι: Μίλτος Χρυσομάλλης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θανάσης Δαβάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Βλάσης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Άννα Καραμανλή, Φωτεινή Αραμπατζή, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, Δημήτρης Κούβελας, Γιάννης Πασχαλίδης, Φώντας Μπαραλιάκος και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

 

Σε επίπεδο μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, στους διαφωνούντες καταγράφονται ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας, η υφυπουργός Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

 

Κάθετα κατά τάχθηκαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη, με τα δύο τελευταία κόμματα από κοινού, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν καταθέσει αιτήματα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Από τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές, οι Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, που προέρχονται από τους Σπαρτιάτες, έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....