Τα Άγια Θεοφάνεια στο Κιλκίς και στη Δοϊράνη

Προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος ο οποίος, τέλεσε και τον Μέγα Αγιασμό, παρουσία των πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και πλήθους πιστών χριστιανών, τηρουμένων όλων των υγειονομικών συστάσεων.Ακολούθως,παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς κ.Δημητρίου Κυριακίδη, του Αντιπεριφερειάρχου κ. Ανδρέου Βεργίδη,του Βουλευτού κ. Γεωργίου Φραγκίδη, των κ.κ Αντιδημάρχων του Δήμου Κιλκίς, της Περιφερειακής Συμβούλου κας Αναστασίας Σωτηριάδου,του Διοικητού της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “ΠΟΝΤΟΣ” Ταξιάρχου Βασιλείου Τσάμη, λοιπών Αξιωματικών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πλήθους λαού του Θεού, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος μετέβη στις 12:00 στο αθλητικό κέντρο της πόλεως του Κιλκίς “Αλέξανρος” όπου τέλεσε, στην πισίνα των αθλητικών εγκαταστάσεων του, τον Αγιασμό και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού.Στις 13:00 ο Σεβασμιώτατος μετέβει την γραφική Δοιράνη και τέλεσε τον Αγιασμό στα ύδατα της λίμνης παρουσία των Αρχων του τόπου.
Ο Σεβασμιώτατος,σε όσους νέους έπεσαν στα ύδατα προσέφερε έναν επιστήθιο σταυρό και ένα εικόνισμα των πολιούχων του Κιλκίς ενώ στο πλήθος των πιστών που είχαν κυκλώσει την λίμνη της Δοιράνης, αφού τους επαίνεσαι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, απευθύνθηκε σε όλους λέγοντας: “Η σημερινή Εορτή της Θεοφανείας μας προσφέρει το υπόδειγμα της ενότητας, το οποίο έχουμε απόλυτη ανάγκη…
Αδελφοί μου, ενωμένοι με τον Θεό και μεταξύ μας, ας δημιουργούμε έργα προόδου, εδώ, στην εσχατιά της πατρίδος μας και ας έχουμε βεβαία την παρουσία της Αγίας Τριάδος στις αγαθές πράξεις της ζωής μας. Χρόνια πολλά και ευλογημένα”.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....