1ο βραβείο στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους

1ο βραβείο στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης το οποίο παρουσίασε το ντοκιμαντέρ “Αμελέ Ταμπουρού: ματωμένες μνήμες” με αφορμή τη συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022», τον οποίο συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Δείτε το εδώ
Το 1922, με τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Ηλίας Βενέζης σε ηλικία δεκαοκτώ χρονών αποχωρίζεται από τους γονείς και τα αδέλφια του και βρίσκεται αιχμάλωτος στα Αμελέ Ταμπουρού. Στα βάθη της Ανατολής θα περάσει δεκατέσσερις μήνες μαζί με άλλους 3.000 Αϊβαλιώτες. Εκεί θα εργαστούν στα Τάγματα εργασίας ως αιχμάλωτοι των Τούρκων.
Το 1924 μαζί με άλλους 22 ανθρώπους θα σωθεί και θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη κουβαλώντας ματωμένες μνήμες. Οι εμπειρίες της ζωής του θα αποτυπωθούν στα βιβλία του, κυρίως στο “Νούμερο 31328”, που θα μεταφραστεί αργότερα σε οκτώ γλώσσες.
Τα γυρίσματα έγιναν στους χώρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνη “Η Αγία Παρασκευή”.
Γράφουν χαρακτηριστικά στο κανάλι τους στο youtube
@Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Ζ. Μπαξεβάνη και το μέλος του Δ.Σ. Λένα Παπαματθαίου για τη στήριξη και τη συνεργασία τους.
Συμμετέχουν οι μαθητές της β Γυμνασίου Μ.Σ.Θ.: Στέλιος Αμπατζής, Λίνος Κοτταρίδης, Ελένη Κώστα. Ακούγονται οι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των μαθητών του Μ.Σ.Θ. από το CD “Το βαλς της Επιστροφής”
  / mousthess-smirni   – Δανιήλ Δημήτριος “Η καταστροφή της Σμύρνης” ορχηστρικό – Δώδος Γεώργιος “Σμυρνέικο” και “Nigrum Mare” για πιάνο – Τυχάλα Στέλλα “Λάμψη και σκοτάδι στη Σμύρνη” για πιάνο – Φιδάνη Ιωάννα “Beauty” και “Remembrance Vals” για πιάνο “Izmir longa” για κανονάκι Η Ελένη Κώστα, μαθήτρια της β Γυμνασίου, ερμηνεύει μέρος του τραγουδιού “Είδα τ’ Αϊβαλί” (2022) της Γλυκερίας σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους Μαρία Χατζηαυξεντή. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Έλενα Μπριτζολάκη ΠΕ02 Μ.Σ.Θ. Συνεργάστηκε η: Ευαγγελία Μητσοπούλου ΠΕ79.01 Μ.Σ.Θ. Παραγωγή: Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2024 Θερμές ευχαριστίες στους: – Αλεξάνδρα Μαυρίδου, Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης – Αγγελική Κρίσιλα, εκπαιδευτικό Μ.Σ.Θ. ΠΕ79.01, μαέστρο της Χορωδίας Μ.Σ.Θ. – Δημήτριο Τζοβανάκη, εκπαιδευτικό εικαστικών Μ.Σ.Θ. ΠΕ08 – Χριστίνα Ι. Μητσοπούλου, Διδάκτορα Φιλοσοφικής Α.Π.Θ. – Αλέξανδρο Πατίκα, Ηλεκτρολόγο-Ηλεκτρονικό – Πανάρετο Θεοδωρίδη, μαθητή Μ.Σ.Θ. – Γονείς και μαθητές Μ.Σ.Θ.@

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....