Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης συγχαίρει τον εψηφισμένο Επίσκοπο Κωντσαντιανής

Με πνευματική αγαλλίαση και χαρά το Διδακτικό και Διοικητικό Προσωπικό, οι φοιτητές και απόφοιτοι της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκαν την επάξια εκλογή του Αρχιμ. Κοσμά Θασίτη σε Επίσκοπο Κωντσαντιανής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου.

Ο νέος Επίσκοπος αυθημερόν έδωσε το Μικρό Μήνυμα.

Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος κ. Κοσμάς υπήρξε φοιτητής του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 2011.

Ο νέος Επίσκοπος υπηρέτησε ως Εφημέριος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, ενώ εδώ και 4 χρόνια διακονεί την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Αφρικής στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, θα εξακολουθήσει να διακονεί στην Κατάγκα με την ιδιότητα του πατριαρχικού Βοηθού Επισκόπου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, απηύθυνε συγχαρητήριες ευχές στον νέο Επίσκοπο, εκ μέρους όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....