Εξαιρετικό το 1ο Φεστιβάλ Χριστιανικού Τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη

Με την παρουσία τριών Αρχιερέων, του Παναγιώτατου  Μητροπολίτη  Θεσσαλονίκης κ.Φιλοθέου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ν.Κρήνης  και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών το 1ο  Φεστιβάλ Χριστιανικού Τραγουδιού, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση των Μητροπόλεων Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και Ν.Κρήνης  και Καλαμαριάς.

Στο καλλιτεχνικό γεγονός συμμετείχαν 4 χορωδίες (με τη σειρά που παρουσιάστηκαν)  η Νεανική Χορωδία της Χριστιανικής Αδελφότητας ” Ελπίδα” υπό τη διεύθυνση της κ.Ευαγγελίας Καλυβίνουη Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του κ.Ηρακλή Παναγόπουλου, οι Χορωδίες των Ι.Μητροπόλεων Ν.Κρήνης -Καλαμαριάς και Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως με χοράρχες τον π.Θεόδωρο Τζαμπατζίδη και την κ.Μαρία  Χαραλαμπίδου.

Οι χορωδίες  με παλμό και αριστοτεχνικότητα εκτέλεσαν το μουσικό πρόγραμμά τους πυροδοτώντας τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση των θεατών.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στην “προφητική” και ιστορικής σημασίας απόφαση ίδρυσης των δύο Μητροπόλεων στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε στο βήμα τον Παναγιώτατο κ.Φιλόθεο και το Σεβασμιώτατο κ.Ιουστίνο, οι οποίοι με τη σειρά τους υπογράμμισαν τη σταθερή  απόφαση και θέληση να εργαστούν στη νεότητα δημιουργώντας συνθήκες αλληλεπίδρασης και διαδραστικότητας.

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε, όταν οι Αρχιερείς επεσήμαναν τη δύναμη της ενότητας που τούς συνδέει και αποκάλυψαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν την επόμενη χρονιά για τη συνδιοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Χριστιανικού Τραγουδιού.

Η όμορφη εκδήλωση περατώθηκε με ένα τραγούδι για τη Μακεδονία  το οποίο αποδόθηκε με ενθουσιασμό και από τις 4  χορωδίες.

Θα το παρακολουθήσετε τις επόμενες ημέρες από την τηλεόραση της 4Ε

Εκ του Γραφείου Τύπου της  Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....