Υποδοχή Ιερών Λειψάνων Αγίας Αικατερίνης και Αγίων Αναργύρων στα Στάγειρα

Την Παρασκευή 7η Ιουνίου 2024 στις 7 το απόγευμα η Ενορία του Γενεσίου της Θεοτόκου Σταγείρων, εν όψει της εορτής του Οσιομάρτυρος Σάββα του Σταγειρίτη, θα υποδεχθεί με την αρμόζουσα τιμή τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα της ΑΓΊΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Πολιούχου ΣΙΝΑ και των ΑΓΊΩΝ  ΑΝΑΡΓΎΡΩΝ ΚΟΣΜΆ και ΔΑΜΙΑΝΌΥ εκ  της ενορίας Αγίων Αναργύρων Νησίου Ημαθίας (πάλαι ποτέ αρχαίας Μονής), κατόπιν ευχών και ευλογιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ και  σχετικής αδείας, ευχής και ευλογίας για την μεταφορά των Αγίων Λειψάνων από  τον Άρχοντα  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη άγιο Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο των Σταγείρων κάτωθεν του ” Άλσους Αριστοτέλη” , παρουσία  του Ιερού Κλήρου,Τοπικών Αρχών, Φιλαρμονικής, Πολιτιστικών Συλλόγων  και ευσεβών Χριστιανών.

 Εν συνεχεία θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός και στο τέλος θα προσφερθεί πλούσιο κέρασμα (μπουφές) από τις κυρίες της πανηγυριζούσης Ενορίας και του Συλλόγου Γυναικων Σταγείρων – Στρατονίκης .

Τα   Χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων θα κλείσουν την βραδιά με παραδοσιακούς χορούς στα προπύλαια του Ιερού Ναού.

Των Ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ.

Εκ της Ιεράς Μηροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....