Εκοιμήθη η Ηγουμένη Γερόντισσα Αλεξία, της ιστορικής Ιεράς Μονής Εικοσιφοίνισσας

Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΗΣ Παγγαίου, Αλεξία Μοναχή.

Ο Θεός ν’ αναπαύσει την ψυχή της Γερόντισσας στην ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ, κοντά στην Παναγία μας, που τόσα χρόνια, πανάξια και ταπεινά, υπηρέτησε.

Ας έχουμε την ευχή της.
Αιωνία αυτής η μνήμη.

 

 

είχε μιλήσει στην εκπομπή ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ της 4Ε

 

 

Με ανάρτηση του ,  ο καθηγητής και Π.Σ. Κ. Μακεδονίας Βενιαμίν Καρακωστάνογλου την θλιβερή είδηση της απώλειας της Γερόντισσας Αλεξίας της ιστορικής μονής της Εικοσιφοίνισσας.

 

Συγκεκριμένα έφραψε ότι:

Mε βαθειά οδύνη πληροφορήθηκα μόλις, ότι περί τις 02.00 πρωινή ώρα σήμερα ,εκοιμήθη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσ/νίκης Ε. η οποία νοσηλεύθηκε το τελευταίο διήμερο εκεί. Πρόκειται για μιά Οσία μορφή Μοναχής της Ορθοδοξίας, η οποία  αφιέρωσε την ζωή της στην υπηρεσία της Προσευχής, της νηστείας, της έμπρακτης αγάπης προς τον συνάνθρωπο, της στήριξης της Νεότητας και της βίωσης του Ορθόδοξου Μοναχισμου, ηγούμενη της Συνοδείας της σε ένα από τα παλαιότερα Μοναστήρια της Ελληνικής Πατρίδας.

Αγωνίστηκε για την επιστροφή των αγίων εικόνων και άλλων ιερών αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από τους Βούλγαρους στην Κατοχή από την Μονή, και είχε μεγάλη φροντίδα, ενδιαφέρον και αγωνία για τα μεγάλα Εθνικά Θέματα του Ελληνισμού! Είχε σπουδάσει Ιατρική και έδινε πάντα τις πολύτιμες συμβουλές της στους επισκέπτες της Μονής. Είχα την τιμή να την γνωρίσω και να την συμβουλεθώ πολλές φορές. Σο Μοναστήρι εβαπτίσθη και ο μικρός γιός μου Ισαάκ. Καλό Παράδεισο στην οσία ψυχή της , καλή αντάμωση και να πρεσβεύει προς Κύριον για όλους εμ’ας και για την Ελλάδα και την Μακεδονία μας που τόσο αγάπησε!

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....