Ποιμαντικές δραστηριότητες Μητροπολίτη Φθιώτιδος

 

 

Ο Σεβασμιώτατος στο Λιμεναρχείο Στυλίδος

 

Ευχετήρια επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Στυλίδος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών  συνοδευόμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο.

Ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Ευθύμιος Βέτσικας, καθώς και όλοι οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί και το Διοικητικό Προσωπικό επεφύλαξαν θερμή και εγκάρδια υποδοχή στον Σεβασμιώτατο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Βέτσικα για την πρόσκληση και ευλόγησε την Βασιλόπιτα, ευχόμενος το νέο έτος 2022 να φέρει σε όλους υγεία και δύναμη για να επιτελούν το σπουδαίο καθήκον τους, σε έναν ευλογημένο τόπο, ο οποίος βρέχεται και ομορφαίνει έτι περισσότερο από τον Μαλιακό κόλπο.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την βασιλόπιτα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Τα γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδος στη Λαμία επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών όπου κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου κ. Αθανασίου Κυρίτση και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ευλόγησε την Βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά.

Ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε ευχές με τον Πρόεδρο και όλους τους παρισταμένους για καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, ευλογία και δύναμη από τον Θεό και είχε την ευκαιρία να συζητήσει διάφορα θέματα επικαιρότητος, καθώς και για αφορμές μία γόνιμης και ωφέλιμης συνεργασίας μεταξύ του Ε.Β.Ε. και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Ο κ. Κυρίτσης εκ μέρους όλων ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την έμπρακτη στήριξη και την αγάπη του προς όλους ανεξαιρέτως και του απέδωσε τιμητική πλακέτα εις ένδειξιν σεβασμού και αναγνωρίσεως του πολύπλευρου έργου του στην Φθιώτιδα.

 

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την Ι. Μ. Ταξιαρχών Νεράιδος Στυλίδος

 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την υπογραφή της προγραμματικής Σύμβασης «Αποκατάσταση του νοτίου τμήματος του περιτοιχίσματος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράιδας του Δήμου Στυλίδος» μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Στυλίδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την καρποφορία των συντονισμένων μας ενεργειών για την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών», τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μετά την υπογραφή της σύμβασης «και το πρώτο σημαντικό βήμα, ώστε να ακολουθήσουν τα επόμενα μέχρι να φτάσουμε στην διάσωση και αποκατάσταση αυτού του σημαντικού μνημείου».

Ο κ. Συμεών, ευχαρίστησε την Δήμαρχο Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας κ. Έφης Καράντζαλη, αλλά και την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για το αμέριστο προσωπικό τους ενδιαφέρον για το έργο.

Στην υπογραφή παρέστη και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράιδος Στυλίδος Αρχιμ. π. Αγαθόνικος Βενετσάνος, αλλά παρόντες ήταν και οι στενοί συνεργάτες του Σεβασμιωτάτου, ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος και ο Άγιος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

 

Από το χιονισμένο Βελούχι στον χιονισμένο Παρνασσό….

 

Τις ποιμαντικές του περιοδείες σε ορεινές και χιονισμένες Ιερές Μονές της Φθιώτιδος συνεχίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να ευλογήσει τους Μοναχούς και τις Μοναχές, να τους ενισχύσει, αλλά και με την πατρική του αγάπη να ζεστάνει τις καρδιές τους.

Αυτήν την φορά ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών συνοδευόμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλό της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο επισκέφθηκε τη νεοσύστατη λευκοστολισμένη από το χιόνι Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Περιβλέπτου στον ορεινό όγκο της Δυτικής Φθιώτιδος, στο όρος Βελούχι και την ιστορική και κατάλευκη Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παρνασσού, στην Αγία Μαρίνα Λοκρίδος.

Στο Περίβλεπτο τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν με ενθουσιασμό και αγάπη, τόσο ο Άγιος Καθηγούμενος π. Παρθένιος Κουκούλης, όσο και ο κτήτωρ της Μονής, πολιός και σεβαστός τ. Υπουργός, Καθηγητής Χειρουργικής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος και η οικογένειά του.

Ο κ. Συμεών αφού προσεκύνησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ακολούθως ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Μονής και ευχήθηκε πατρικώς καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά, υγεία και δύναμη στον π. Παρθένιο, καθώς και στον δόκιμο μοναχό Ιωάννη, ενώ για ακόμη μία φορά κατέθεσε την ευγνωμοσύνη του στον κ. Γιαννόπουλο, εξαίροντας το έργο και την σπουδαία προσφορά του στην τοπική Εκκλησία και την κοινωνία ολοκλήρου της Φθιώτιδος, με την ανέγερση αυτής της Μονής, αλλά και με την ουσιαστική συμπαράστασή του προς τη νέα Αδελφότητα, η τοποθέτηση της οποίας εκπληρώνει το όραμα του κ. Υπουργού.

Στο Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου παραβρέθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος,  ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής και ο Αναπληρωτής του Δημάρχου Μακρακώμης κ. Παναγιώτης Κοντογιώργος.

Στην Αγία Μαρίνα Λοκρίδος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Μονής και ακολούθως είχε μία ευχάριστη και ουσιαστική επικοινωνία με την Γερόντισσα Ελισάβετ, η οποία και τον ενημέρωσε για θέματα που αφορούν την Μονή.

Και στην Γερόντισσα Ελισάβετ ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε την ευγνωμοσύνη τόσο του ιδίου, όσο και της τοπικής Εκκλησίας για την προσευχητική διακονία της, ευχόμενος πατρικώς και εγκαρδίως ευλογημένο το έτος 2022 και την από Θεού δύναμη στο έργο της.

Στην Μονή παραβρέθηκαν και η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή,  και ο Διοικητής της Μονάδος Καυσίμων Αεροπορίας Μοδίου κ. Κωνσταντίνος Ζυγούρος και η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Αγίας Μαρίνας Λοκρίδος κ. Άντα Πουρνάρα.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....