Ιερό Λείψανο του Αγ. Καλλινίκου στην Ι.Μ. Αγ. Αυγουστίνου Φωκίδος

Τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης παρέλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, προκειμένου να διαφυλαχθεί μόνιμα στην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ Φωκίδος, η οποία και ανακοίνωσε τα εξής:

«Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου μας Αγίων Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, Γέροντας Νεκτάριος, με την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκτίστου, επισκέφθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2022, την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για να παραλάβει από τα σεπτά χέρια του Ποιμενάρχου της κ. Ιωήλ, τίμιο και ιερό λείψανο του προκατόχου του, Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης.
Ο Γέροντας Νεκτάριος, ως νέος λαϊκός και κληρικός ευλαβείτο τον Άγιο Καλλίνικο, γι’ αυτό όσες φορές ανέβαινε στη Φλώρινα για να δει ή να βοηθήσει στο νεανικό και ποιμαντικό έργο των κατασκηνώσεων του γίγαντα της ορθοδοξίας και ακαταπόνητου ιεροκήρυκα, αγίου Μητροπολίτου Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη, φεύγοντας από τη Φλώρινα επισκεπτόταν τον επίσης έχοντα φήμη αγίου Επισκόπου, Μητροπολίτη Εδέσσης κυρό Καλλίνικο.
Η Εκκλησία μας ανακήρυξε πλέον και επισήμως τον Επίσκοπο Εδέσσης κυρό Καλλίνικο ως Άγιό της. Ο Γέροντας Νεκτάριος ποθούσε το Ιερό Ησυχαστήριό του να αποκτήσει τίμιο λείψανο του αγίου Καλλινίκου, κάτι που ως προαναφέραμε πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου 2022. Το απόγευμα της αυτής ημέρας ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Μητροπόλεώς μας κ. Θεόκτιστος υποδέχθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριό μας το άγιο λείψανο, με κάθε τιμή ως ορίζει το τυπικό της Εκκλησίας μας. Έτσι το Ιερό Ησυχαστήριό μας έχει ως μεγάλη ευλογία και θησαυρό το ιερό λείψανο του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης.
Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε τόσο τον Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, όσο και τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Θεόκτιστο Μητροπολίτη Φωκίδος που ενήργησαν τα δέοντα ώστε το Ιερό Ησυχαστήριό μας να αποκτήσει τον μέγα αυτόν θησαυρό.»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή: www.gerontasnektarios.gr

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....