Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής Κυρίου της Ύδρας- Χειροθεσία Πνευματικού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.κ ΕΦΡΑΙΜ σήμερα ιερουργεί  και θα ομιλήσει εις τον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ι.Ναό τής Υπαπαντής Κυρίου Ύδρας.
Το απόγευμα θα συγχοροστατήσει εις τον πανηγυρίζοντα Ι.Ναόν των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων εν Σπέτσαις , ομού μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ , και Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ ΙΕΡΟΘΈΟΥ Γ’ .
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Το Εσπέρας της 1ης Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος  χοροστάτησε εις τον πανηγυρίζοντα ενοριακό και ιστορικό Ι.Ναό τής Υπαπαντής Κυρίου Ύδρας.
Κατά την διάρκεια του Μ.Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πνευματικό τον εφημέριο του εν λόγω Ι.Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ύδρας Αρχιμ.π.Θεόδωρο Θεοδοσίου .
Ο Ποιμενάρχης  ομίλησε για το μυστήριο της Εξομολόγησης. Τόνισε πως ο πνευματικός πρέπει να δείχνει τον Χριστό , να μην έχει ομάδες και οπαδούς, να είναι καλός Ιατρός, ει δυνατόν Άγγελος δηλ. καθαρός στην ζωή του και πρώτος να εφαρμόζει αυτά που διδάσκει.
Το μυστήριο αυτό σημείωσε ,έχει κακοποιηθεί και έχει παρεξηγηθεί.
Χρειάζεται πολύ προσοχή από την πλευρά του πνευματικού. Ο πνευματικός εάν δεν δώσει σωστές κατευθύνσεις μπορεί να χαθεί μια ψυχή.
Ευχήθηκε στον π.Θεόδωρο να γίνει ένας καλός και στοργικός πνευματικός πατέρας.
Εν συνεχεία τον Θ.Λόγο εκήρυξε ο Πανοσ.Πρωτοσυγκέλλος Αρχιμ π.Νεκτάριος Δαρδανός.
Προ της απολύσεως ο νέος πνευματικός αντιφώνησε ευχαριστιακά.
Πρώτα τον Ευεργέτη του όπως τον χαρακτήρισε τον Σεβασμιώτατο που τυγχάνει και πνευματικός του πατέρας.
Κατόπιν τον Πρωτοσυγκέλλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τους ιερείς, τις αρχές και τους στενούς συνεργάτες της ενορίας του.
Ακολούθησε κέρασμα στην αυλή και στο Αρχονταρίκι.
ΑΞΙΟΣ ο νέος πνευματικός!
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....