Εορτασμός της Υπαπαντής σε Λέρο και Κάλυμνο

Η Εκκλησία μας, από περάτων έως περάτων της οικουμένης, «εν ιματισμώ διαχρύσω περιβεβλημένη, πεποικιλμένη», σήμερα εορτάζει διπλή εορτή, την επικαλουμένη Δεσποτική – θεομητορική. Την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Η Υπαπαντή του Κυρίου είναι μία από τις 12 μεγάλες εορτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας («Δωδεκάορτον»). Η λέξη Υπαπαντή σημαίνει «προϋπάντηση».

Η σημερινή γιορτή της Χριστιανοσύνης είναι αφιερωμένη στην έλευση του μικρού Χριστού στον Ναό των Ιεροσολύμων και της υποδοχής του από τον πρεσβύτη ιερέα Συμεών. Εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, μαζί με την ανάμνηση του γεγονότος του καθαρισμού της Παναγίας από τη λοχεία (σαραντισμός).


ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Το εσπέρας της Τρίτης 1-2-2022, στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.κ. Παισίου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου, και την προσέλευση πολλών πιστών.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ:

 

 

Φωτογραφίες – Βίντεο: “Kalymnos news”


ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Στο εορτάζον ιερό παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Κυρίου στη Λέρο, της Ενορίας του Ι. Μητροπολιτικού Ναού «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», το εσπέρας της Τρίτης 1/2/2022, τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του πρεσβυτέρου π. Γεωργίου Γαμπιέρη, με την παρουσία ολίγων πιστών, λόγω των ισχυόντων μέτρων.

Το ιερό αυτό παρεκκλήσιο ευρίσκεται εκατέρωθεν του αυλείου χώρου του Μητροπολιτικού Ναού της Λέρου, το οποίο κατόπιν οδηγιών του Σεβ. Μητροπολίτου κ.Παϊσίου και πολύμηνων εργασιών και παρεμβάσεων, μετατράπηκε σε ένα ωραιότατο και καλαίσθητο παρεκκλήσιο, του οποίου τα θυρανοίξια τέλεσε ο Μητροπολίτης στις 24-1-2016, και αφιερώθηκε στην Υπαπαντή του Κυρίου.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....