Γιορτάζουν οι Σπέτσες τους Άγιους Τρείς Νεομάρτυρες σήμερα – Τελέσθηκε χθες ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός

Με λαμπρότητα τελέστηκε το εσπέρας της 2ας Φεβρουαρίου 2022, ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ι.Ναό των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων εν Σπέτσαις.
Χοροστάτησε ο Σπετσιώτης εις την καταγωγή, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ ΙΕΡΟΘΕΟΣ Γ’ .
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας , Σπετσών και Αιγίνης   κ.ΕΦΡΑΙΜ προσφώνησε τους προσκληθέντας αγίους Αρχιερείς, τον Σεβ.Δημητριάδος και Αλμυρού κ.ΙΓΝΑΤΙΟ και τον Σεβ.Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.ΙΕΡΟΘΕΟ Γ’.
Αναφέρθηκε στον περικαλλή Ι.Ναό των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων όπου με την έμπνευση και τους κόπους του Ιεροκήρυκος και προϊσταμένου αυτού ,Αρχιμ. π. Γρηγορίου Νανακούδη, έχουν ιστορηθεί όλοι σχεδόν οι Νεομάρτυρες της πίστεως μας και έχουν γίνει σπουδαία ανακαινιστικά έργα, μαρμάρινο τέμπλο, νέες φορητές εικόνες κλπ.
Ευχαρίστησε κατ’ όνομα τους χορηγούς των έργων, τον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Εμπορικό Σύλλογο Σπετσών και προσέφερε εις τους Σεβασμιωτάτους το Μετάλλιο της Ι.Μητροπόλεως για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Εφέτος εορτάζουμε τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων (1822- 2022).
Εν συνεχεία τον Θ.Λόγο εκήρυξε εμπνευσμένα με θεολογικά μηνύματα ο Σεβασμιώτατος Άγιος Λήμνου.
Παρέστη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κώστας Κατσαφάδος, οι αρχές της Νήσου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ.Παναγιώτη Λυράκη, Δημοτικοί Σύμβουλοι, στρατιωτικές αρχές και πιστοί.
Τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα εκ της πανδημίας.
ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ!
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....