Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Μητρόπολης Βεροίας

Ο σκοπός του Συμβουλευτικού Κέντρου Νεότητας – Κοινωνικό Φροντιστήριο  της Ιεράς  Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας είναι η δωρεάν ενισχυτική (φροντιστηριακή) διδασκαλία σχολικών μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. επιτελείται ένα πολύ σημαντικό έργο και φέτος.

Έχοντας, ως ιερέας, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων  ιδρύσει Φροντιστήριο στην «Χριστιανική Καταφυγή» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης γνώριζε την μεγάλη ωφέλεια για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και για τους καθηγητές και καθηγήτριες. Γι’ αυτόν τον λόγο το Φροντιστήριο της Μητροπόλεως  ιδρύθηκε από τον Ποιμενάρχη μας το 1996 και λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 1996-1997.  Από τότε συνεχώς μέχρι σήμερα συνεχίζει την δράση και την προσφορά του.

Εκτός από τα σχολικά μαθήματα (Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία) τα παιδιά μπορούν να μάθουν Ξένες Γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά). Οι μαθητές του μουσικού σχολείου μπορούν να βοηθηθούν με μαθήματα μουσικής. Επίσης ψυχολόγοι βοηθούν μαθητές/τριες οι οποίοι παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες. Τέλος γυμναστής αναλαμβάνει να προετοιμάσει μαθητές/τριες για τα «αγωνίσματα» τα οποία απαιτούνται για την εισαγωγή σε Στρατιωτικές Σχολές.

Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από 25 εθελοντές Καθηγητές και Καθηγήτριες που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί στον 5ο και 6οόροφο στο πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (Βενιζέλου 29).

Οι εγγραφές για τους μαθητές και τις μαθήτριες πραγματοποιούνται τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ανακοινώνονται στους Ιερούς Ναούς κάθε χρόνο.

 

Υπεύθυνος : Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Συντονιστής : κ. Λάμπρος Παγούνης

Τηλ. Επικοινωνίας 2331029484  / 2331022270 εσωτ.8

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

DraseisKoinFrontisthriou 3

DraseisKoinFrontisthriou

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....