“Το Χρονικό της Επανάστασης μέσα από τις Εφημερίδες της Παλιγγενεσίας”

Το ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ) παρουσιάζει το βιβλίο του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα: «Το Χρονικό της Επανάστασης μέσα από τις Εφημερίδες της Παλιγγενεσίας. 1821: Στην φωτιά, με αίμα και μελάνι, 1821 – 1831. Από τον ξεσηκωμό ως την δημιουργία του Ελληνικού Κράτους» την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 στις 11.30 π.μ.

 

Ομιλητές:

Βασίλης Κ. Γούναρης, Καθηγητής ΑΠΘ, Πρόεδρος ΙΜΜΑ

Νικόλαος Παπαϊωάννου, Καθηγητής, Πρύτανης ΑΠΘ

Νικόλαος Κ. Μαργαρόπουλος, τέως Πρόεδρος ΙΜΜΑ

Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας

και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων

 

Συντονίστρια:

Φανή Τσατσάια, Διευθύντρια ΙΜΜΑ

 

Η συλλεκτική αυτή έκδοση είναι ένα αφιερωματικό τρίτομο έργο 1300 σελίδων. Βασίζεται στα δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής, καλύπτοντας το χρονικό διάνυσμα από το ξεκίνημα της Ελληνικής Επανάστασης έως τη δημιουργία του νέου Ελληνικού Κράτους. Περιλαμβάνει όλες τις ελληνικές εφημερίδες που εκδίδονται κατά τη διάρκεια της Επανάστασης από τους Αγωνιστές του 1821, μαζί με σχόλια για όλα τα γεγονότα και ιστορικά κείμενα για την καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας στην οποία βρισκόταν η Ελλάδα την περίοδο εκείνη. Η έκδοση είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας τριών δεκαετιών του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα πάνω στα ιστορικά κείμενα και τα τεκμήρια της εποχής, ενώ στην ολοκλήρωσή του συνέβαλε μια πολυπληθής ομάδα συνεργατών (καθηγητών, ειδικών επιστημόνων κ.ά).

 

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας έχει τη χαρά να παρουσιάζει για πρώτη φορά το βιβλίο του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις της έκδοσης σε όλη την Ελλάδα. Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι δυνατή μέσω zoom στον σύνδεσμο: https://bit.ly/34Ugkxg

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....