Κυριακή του Ασώτου στο Βουρβούλο Σαντορίνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Θήρας , Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος λειτούργησε στην ενορία του Αγίου Ευστρατίου στο Βουρβούλο της Σαντορίνης.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε στο πολυπληθές εκκλησίασμα την παραβολή του Ασώτου ή όπως αλλιώς λέγεται την παραβολή του σπλαχνικού πατέρα, εξηγώντας στο εκκλησίασμα πως οι Πατέρες όρισαν να είναι αφιερωμένη η Κυριακή αυτή στην συγκεκριμένη παραβολή του Κυρίου, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η απύθμενη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο και το πλούσιο έλεος της συγχώρεσης, που δίνει στους μετανοούντες ανθρώπους. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου είναι αφιερωμένη στη στηλίτευση της παθολογικής εγωιστικής αυτάρκειας και η κατάδειξη των δεινών συνεπειών της, ενώ η δεύτερη Κυριακή είναι αφιερωμένη στη μετάνοια και στα ευλογημένα παρεπόμενά της.
Την διακονία του Ιερού αναλογίου ανέλαβε ο διευθυντής της σχολής βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ευτύχιος Μαρκοζάννες πλαισιούμενος από τους ψάλτες της ενορίας και από μαθητές της σχολής.
Στο τέλος της θείας Ευχαριστίας ο εφημέριος της ενορίας π. Σπυρίδωνας Δολιανίτης και ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Αρτέμιος Καφούρος καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο στην πρώτη του επίσκεψη στο Βουρβούλο.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....