Κυριακή του Ασώτου Υιού στην Μητρόπολη Θηβών

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Αραχώβης, πλαισιούμενος από τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο π. Γεώργιο Θανάσου, τον συνταξιούχο ιερέα π. Αθανάσιο Αθανασίου, τον απερχόμενο εφημέριο της ενορίας π. Κωνσταντίνο Χαιρόπουλο, τον νέο εφημέριο π. Γεώργιο Πατσαλιά και τον διάκονο π. Νικόλαο Βαβάτσικο.  Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαία παραβολή του ασώτου υιού επισημαίνοντας τα διδάγματα της παραβολής για την φιλανθρωπία του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστηκε για την 53ετή διακονία του και αποχαιρέτησε τον απερχόμενο, λόγω συνταξιοδότησης, εφημέριο της ενορίας π. Κωνσταντίνο Χαιρόπουλο, ο οποίος ήταν και εκπαιδευτικός, και του ευχήθηκε να ευλογήσει ο Θεός πλούσια τα έσχατα της ζωής του, όπως του Ιώβ, και του πρόσφερε ως δώρο ένα αντίγραφο του Ευαγγελίου του Επισκόπου  Σαλώνων Ησαία.

Στη συνέχεια παρουσίασε τον νέο εφημέριο της ενορίας, π. Γεώργιο Πατσαλιά, έγγαμο και πατέρα τριών παιδιών, στον οποίο ευχήθηκε δύναμη, υγεία και καλή διακονία και τον προέτρεψε να αγκαλιάσει τον ωραίο αραχωβίτικο λαό, που συνδυάζει την παράδοση και ευλάβεια στον Θεό με την σύγχρονη διάσταση της ζωής και την επιχειρηματικότητα.

Ο π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τους ενορίτες του κι όλους που του συμπαραστάθηκαν στη μακρά διακονία του, ενώ ο νέος εφημέριος π. Γεώργιος Πατσαλιάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και ζήτησε τις προσευχές και την συνεργασία όλων.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού πρόσφερε στον π. Κωνσταντίνο μια εικόνα της Παναγίας εις ένδειξη ευχαριστιών για την διακονία του στην Ενορία και στον νέο εφημέριο π. Γεώργιο μια εικόνα του Χριστού.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν η Βουλευτής κ. Γ. Πούλου, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κ. Ι. Σταθάς, εκπρόσωποι της Τοπ. Αυτοδιοίκησης, η Πρόεδρος του Τοπ. Συμβουλίου, ο πρώην Δήμαρχος Ι. Πατζαντάρας και πολλοί πιστοί.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....