Σαββατοκύριακο της Απόκρεω στη Μητρόπολη Χαλκίδος

Το Σάββατο των Ψυχών 26 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στη γενέτειρά του Βασιλικό και συγκεκριμένα στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

Εκεί με τη συμμετοχή, εκτός των ανωτέρω, και του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη, τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κήρυξε τον θείο λόγο, κάνοντας αναφορά στην μεγάλη αξία της προσευχής της στρατευομένης Εκκλησίας υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων, και λίγο πριν την Απόλυση, κατά την εκκλησιαστική τάξη, τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων.

 

Τα ιερά Αναλόγια διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου και κ. Αλέξανδρος Βουρής μαζί με άλλους ευλαβείς Ιεροψάλτες.

 

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, της Απόκρεω, ο  Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ενορία Μαλακώντα Ερετρίας, όπου στον Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Εφημέριο της Ενορίας Αρχιμ. Θεαγένη Κόλλια και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.

 

Ο Σεβασμιώτατος, με τον εμπνευσμένο και θεολογικό λόγο του, προέτρεψε τους εκκλησιασθέντες πιστούς και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm), απ’ όπου μεταδόθηκαν οι ιερές Ακολουθίες του Σαββατοκύριακου, να αγωνιζόμαστε για μια θέση στον Παράδεισο, δίπλα στον Κύριό μας, όσο κι αν οι ανθρώπινες εμπάθειές μας, μας αποπροσανατολίζουν από τον σωτήριο στόχο μας, εμείς να επιδιδόμαστε στα αγωνίσματα της αγάπης, προσφοράς και υποστήριξης του πλησίον, όπως αναφέρεται στη διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Ματθ. 25, 31-46).

 

Μεταξύ των προσελθόντων πιστών παρέστη και η Αντιδήμαρχος Ερετρίας κ. Παναγιώτα Μπούγα-Μπαραμπούτη, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησαν ο Αναγνώστης της Ι. Μητροπόλεως κ. Ζήσης Φουρμούζης και ο κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....