Κυριακή Απόκρεω -Χειροτονία στον Ι.Ν.Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως

Την Κυριακή της Απόκρεω, 27 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως καί Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη. Κατά τη διάρκεια  της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη χειροτονία σε πρεσβύτερο του διακόνου π. Γεωργίου Αντωνιάδη.

«Ενάντια στη δικτατορία της ύλης, επεσήμανε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος,  η Αγία Εκκλησία μας προτάσσει τον αγώνα της νηστείας την εβδομάδα που ονοματοδοτείται από την Κυριακή της Απόκρεω (αποχή από το κρέας).

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος απέδωσε με παραστατικότητα τη σκηνή της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, όπως αυτή αποτυπώνεται στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου. Μοναδικό κριτήριο στην Τελική Κρίση θα  αποτελεί η αγάπη. Ο Δικαιοκρίτης Χριστός επιμένει να ταυτίζει τον εαυτό του με έναν των αδελφών Του των ελαχίστων. Τι είναι η αγάπη; «Ο Θεός αγάπη εστί». Το DNA του Θεού, θα λέγαμε, είναι η ΑΓΑΠΗ! Η αγάπη γίνεται πρόσωπο!

Η Εκκλησία μάς μαθαίνει να υπερβαίνουμε τις όποιες δυσκολίες και να αναγνωρίζουμε στα πρόσωπα των αδελφών μας τη δημιουργική πνοή του Θεού.

Το κριτήριο με το οποίο θα κριθούμε είναι το πόσο αγαπήσαμε».

Απευθυνόμενος στο νεοχειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος παραίνεσε στοργικά: «έρχεσαι να υπηρετήσεις την Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι Αγία, γιατί ο ίδιος ο Χριστός την αγιάζει. Έρχεσαι να υπηρετήσεις τον ίδιο τον Χριστό.

Καλείσαι να διακονήσεις το λαό του Θεού σε δύσκολες μέρες, οι οποίες φοβάμαι ότι θα δυσκολέψουν και άλλο. Εσύ, να ατενίζεις Ιησού Χριστό «Εσταυρωμένο και Αναστάντα». Να μένεις προσηλωμένος στο Πρόσωπο του Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Εκκλησία είναι ο ίδιος ο Χριστός. Εμείς, οι ιερείς, μερικές φορές τοποθετούμε τον εαυτό μας στη θέση του Χριστού. Να αποφύγεις αυτήν την παγίδα. Το Ευαγγέλιο διαπνέεται από το πνεύμα της θυσίας. Ο ιερεύς κομίζει, ως μόνη ελπίδα σωτηρίας, την αγάπη. Έτσι να πορευτείς. Τα χέρια σου να μένουν  ανοικτά σε στάση προσευχής. Να έχουν μόνιμα το σχήμα του σταυρού!

Στη Θεια Λειτουργία συμμετείχε ο Δήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά κ. Δημήτης Δεμουρτζίδης.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....