Μνήμη Οσίου Μελετίου στη Μονή Υψενής Ρόδου

Το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, η ιερά κοινοβιακή ιερά Μονή Υψενής πανηγύρισε τη μνήμη του επανιδρυτού και κτίτορος της Οσίου Μελετίου του Νέου.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός έλαβε χώρα το εσπέρας της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου στον νεόδμητο ιερό Ναό του Οσίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο βίο, την πνευματική και κοινωνική προσφορά του σε καιρούς δυσχειμέρους για το λαό της Ρόδου, και ανήγγειλε τα προγραμματιζόμενα για τις 15 Οκτωβρίου 2022 Εγκαίνια του ιερού Ναού του  (νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής).

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας  προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Αν και τα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα δεν επέτρεψαν την αθρόα συμμετοχή των πιστών στις ιερές Ακολουθίες, πολλοί ήταν οι προσκυνητές που επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή για να τιμήσουν τον Όσιο και να ζητήσουν τη χάρη της πρεσβείας του προς τον οικτίρμονα Θεό.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....