Προσευχήθηκαν για Ειρήνη στις Η.Π.Α.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συνάντησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπόλεως κ. Αντώνιο και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Παμφίλων κ. Δανιήλ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας των Η.Π.Α.

Η Λειτουργία, η οποία φιλοξενήθηκε στον ουκρανικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βολοδυμύρου στο Μανχάταν, ήταν μια αντανάκλαση της οικουμενικής και διαθρησκειακής υποστήριξης προς την Ουκρανία και την ουκρανική διασπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Καθώς παρακολουθούμε τις ειδήσεις από την περιοχή, εμπνεόμαστε τόσο από το απίστευτο θάρρος του ουκρανικού λαού που αντιμετωπίζει τρομερές αντιξοότητες με ανδρεία που κανείς δεν περίμενε, όσο και από τη γενναιότητα πολλών χιλιάδες Ρώσοι που διακινδυνεύουν την ελευθερία τους – και ίσως ακόμη και τη ζωή τους – καθώς διαμαρτύρονται για αυτήν την απρόκλητη και παράλογη επίθεση». Διαβάστε τις πλήρεις κύριες παρατηρήσεις του Σεβασμιωτάτου εδώ.

Αρκετοί διεθνείς, εκλεγμένοι και θρησκευτικοί ηγέτες έκαναν επίσης παρατηρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αξιότιμης Kathleen Hochul, Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης. Ο Σεβασμιώτατος Timothy Cardinal Dolan, Αρχιεπίσκοπος Νέας Υόρκης. Ραβίνος Joseph Potasnik, Συμβούλιο Ραβίνων της Νέας Υόρκης. και τον Πρέσβη Sergyi Kyslytsya, Μόνιμη Αποστολή της Ουκρανίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Παρόντες ήταν και η Χ.Ε. Μητροπολίτης Tikhon, Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική. Πάστορας Gil Monrose, Γραφείο Δημάρχου της Νέας Υόρκης, Διευθυντής του Γραφείου Συνεργασιών με βάση την Πίστη και την Κοινότητα· ΑΥΤΟΣ. Αρχιεπίσκοπος Gabriele G. Caccia, Μόνιμος Παρατηρητής της Αγίας Έδρας στα Ηνωμένα Έθνη. ΑΥΤΟΣ. Αρχιεπίσκοπος Borys Gudziak, Ουκρανός Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Φιλαδέλφειας. H.G. Επίσκοπος Δαυίδ, Πρόεδρος της Διαρκούς Διάσκεψης των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ανατολής. Rabbi Diana Gerson, The New York Board of Rabbis; Ραβίνος Noam Marans, Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή. Ραβίνος Joshua M., Davidson, Temple Emanu-el; ΑΥΤΟΣ. Miguel Angel Moratinos, Ύπατος Εκπρόσωπος για τη Συμμαχία Πολιτισμών του ΟΗΕ. Δρ. Κωσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας. και πολλοί άλλοι αξιότιμοι εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος και μέλη Οικουμενικών και Διαθρησκειακών κοινοτήτων.

Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγή

 

δείτε τη  εδώ ολόκληρη 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....