Η Αταλάντη εορτάζει τους πολιούχους της

Με επίκεντρο την Πρωτεύουσα των Λοκρών, την όμορφη πόλη της Αταλάντης και τον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων θα εορτασθεί στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος το διήμερο 11 & 12 Μαρτίου η ανάμνησις του δια κόλλυβων θαύματος  του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, εορτή των Πολιούχων και Προστατών της Αταλάντης, Αγίων Θεοδώρων.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών και σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών και τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ, έχουν ήδη καταρτίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα  λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των Αγίων, όπου θα τιμήσουν με την παρουσία τους προσκεκλημένοι υπό του Σεβασμιωτάτου μας κ. Συμεών Άγιοι Αρχιερείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και ο Θεοφίλεστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και πλήθος άλλων επίσημων.

Το Πρόγραμμα Εορτασμού αναλυτικά έχει ως εξής:

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

07:00 π.μ. Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης.

09:00 π.μ. Ποιμαντική Επίσκεψη υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών στο Super Market «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» Αταλάντης.

10:00 π.μ. Ποιμαντική Επίσκεψη υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών στο Εργοστάσιο «ΓΕΩΡΓΑΤΣΩΝΑΣ Α.Ε. METAL CONSTRUKTIONS».

11:00 π.μ. Διαδικτυακός Χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

11:30 π.μ. Ποιμαντική επίσκεψη υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών στο εργοστάσιο Atlas Tapes S.A. στην Αταλάντη.

13:00 μ.μ. Ποιμαντική επίσκεψη υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών στο εργοστάσιο Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ)

18:30 μ.μ. Ακολουθία Α΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

(τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

 

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

07:00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. (τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση)

10:30 π.μ. Ιερά Λιτάνευση στην πόλη της Αταλάντης της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος των Αγίων Θεοδώρων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών και τιμητικών αγημάτων.

11:30 π.μ. «Τοπικοί χοροί της Ρούμελης», από το χορευτικό ΝΠΔΔ για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στον Δήμο Λοκρών,  στην κεντρική πλατεία Αταλάντης με την επιμέλεια της χορογράφου κ. Γεωργίας Γρηγοριάδου.

13:00 μ.μ. Επίσημο γεύμα από τον Δήμο Λοκρών.

Με θέμα τον εορτασμό των Πολιούχων της πόλεως Αταλάντης, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, όσο και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές σήμερα το πρωί προσκεκλημένοι της κ. Κατερίνας Χουζούρη, Δημοσιογράφου του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και στο πλαίσιο της πρωινής εκπομπής «Κάθε μέρα, νέα μέρα» παρεχώρησαν συνέντευξη.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....