Συγκινημένος ο Μητροπολίτης Κιλκισίου από την ανταπόκριση για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία

Γράφει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος  στα κοινωνικά δίκτυα:
“Με αισθήματα ευγνωμοσύνης, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες σε κάθε Κιλκισιώτη ξεχωριστά για τη γενναιόδωρη συνεισφορά του, το μέγεθος της οποίας έχει ανεκτίμητη αξία, εάν ληφθεί υπόψη η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία, από τον μικροσκοπικό οικισμό Σπουργίτης μέχρι και το Πυργωτό, από τη Ν. Σάντα μέχρι τις Σ.Σ. Μουριές και από τον Άγιο Μάρκο μέχρι το Βαφειοχώρι.
Γίνατε όλοι ένα ορμητικό ποτάμι αλληλεγγύης τροφοδοτώντας την κοινή προσπάθεια Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, Δήμου Κιλκίς και Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τους πρόσφυγες της Ουκρανίας.
Τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, παιδικές τροφές & ρούχα, σε ποσότητες 20 τόνων γέμισαν το φουαγιέ και το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου και χρειάστηκε η συνδρομή πολλών εργαζομένων του Δήμου και εθελοντών για την φόρτωσή τους σε τριαξονικό φορτηγό το οποίο και τη μετέφερε στο Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη.
Ενδεικτικό της μεγάλης προθυμίας για βοήθεια είναι το γεγονός ότι στο προσκλητήριο της ανθρωπιάς ανταποκρίθηκαν όλες οι Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με τους Ιερείς να αναγιγνώσκουν την σχετική εγκύκλιό μου την Κυριακή 6 Μαρτίου, παραδίδοντας τα είδη την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.
Βρέθηκα συγκινημένος στο χώρο συγκέντρωσης συλλεχθέντων ειδών πριν την φόρτωσή τους, μαζί με τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη και τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Κατσιάνο, συγχαίροντας εργαζομένους και εθελοντές για τον κόπο τους.”

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....