Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης κ. Yussef Victor Dorkhom στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Yussef Victor   Dorkhom επισκέφθηκε  στο γραφείο του, στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Για αρκετή ώρα ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Dorkhom είχαν σε θερμό κλίμα μία ευχάριστη και ουσιαστική συζήτηση και επικοινωνία.

Σε δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών για την επίσκεψη του κ. Πρέσβη υπογράμμισε:

«Έχουμε την χαρά να μας επισκέπτεται σήμερα στην Μητρόπολή μας και στον τόπο μας ο  Πρέσβης της Παλαιστίνης και αυτό μας δίδει πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Οι σχέσεις της χώρας μας με την Παλαιστίνη διαχρονικά είναι αρμονικές, αλλά και ιδίως οι σχέσεις της Εκκλησίας μας, καθώς ένα πολύ ζωντανό κομμάτι του ποιμνίου του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είναι ζωντανό κομμάτι της Παλαιστινιακής κοινότητος.

Η Εκκλησία μας αυτό το οποίο πρεσβεύει και κηρύττει είναι η αγάπη, η ειρήνη,  ο σεβασμός και την δυνατότητα ακόμα και για τα πιο περίπλοκα,  να βρίσκονται οι σωστές λύσεις.

Στην σημερινή μάλιστα δύσκολη επικαιρότητα, το μήνυμα που στέλνει η Εκκλησία μας είναι το ίδιο: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, και έτσι, εν ανθρώποις ευδοκία».

Τον ευχαριστώ που ήλθε μέχρι την Λαμία και του εύχομαι να είναι πάντοτε ένας καλός φίλος της Ελλάδος».

Ο κ. Dorkhom σε σχετική δήλωση του σημείωσε:

«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, που μας καλωσορίσατε εδώ στη Λαμία. Σημαίνει ότι έχουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Έχετε χαιρετισμούς από τον Πρωθυπουργό μας Μαχμούντ Αμπάς και από τον Προέδρο της Προεδρικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Εκκλησιαστικών Υποθέσεων. Είχαμε καλές σχέσεις πάντα με την Ελλάδα, επισκέψεις μέσα στις πόλεις και με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη και προστασία από την Ελλάδα, για να προστατεύονται οι θρησκευτικοί χώροι.

Σας ευχαριστούμε και πάλι που μας φιλοξενήσατε εδώ και σας καλούμε να έρθετε στην Παλαιστίνη. Εύχομαι ειρήνη σε όλους. Η Παλαιστίνη είναι η γη της ειρήνης και το φως ήρθε για όλο τον κόσμο από την Παλαιστίνη. Σας παρακαλούμε να μας υποστηρίξετε να έχουμε το φως και την ειρήνη στην Παλαιστίνη».

Τέλος ο κ. Συμεών ενημερώθηκε για την  συνεργασία  του κ. Πρέσβη με την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....