Η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Καθηγουμένης Μακρίνας στις Σπέτσες

Σε κλίμα βαθυτάτης συγκίνησις τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης 17η Μαρτίου 2022, εις την Ι.Μονή των Αγίων Πάντων Σπετσών, η εξόδιος εις μοναχούς ακολουθία της μακαριστής Καθηγουμένης Μακρίνας μοναχής κατά κόσμον Μαργαρίτας Λιακάκου.
Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας , Σπετσών και Αιγίνης  ΕΦΡΑΙΜ, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Παρακλήτου Αρχιμ.π.Μωυσέως ,του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ π.Νεκταρίου του Γ.Α.Ε πρωτ. π.Ακινδύνου και των Πατέρων της Νήσου.
Εις τον περίφημο εξοδιαστικό λόγο του ο Σεβασμιώτατος ένδακρυς αναφέρθηκε στην χαρισματική προσωπικότητα της αοιδίμου Καθηγουμένης που με όλες τις δυνάμεις της και την πολυμελή αδελφότητα από το 1985 και εντεύθεν , ανακαίνησε την Ι.Μονή και την κατέστησε πνευματικό φάρο σε όλη την επικράτεια με το φημισμένο αγιογραφείο και με την εν γένει φιλοκαλία και την πνευματικότητα τους.
Υπήρξε Καθηγουμένη με ηγετικά χαρίσματα, δυναμική, στιβαρή με ήθος μοναχικό και φρόνημα Εκκλησιαστικό.
Τιμούσε τον Επίσκοπο με την αρχοντική υπακοή της και είχε πνεύμα θυσιαστικό.
Θα μας λείψει τόνισε ο Σεβασμιώτατος και η αδελφότητα ας βαδίζει πλέον στα αγιασμένα ίχνη της.
Στην συνέχεια ομίλησε εμπνευσμένα και περιεκτικά και ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Παρακλήτου Ωρωπού ως πνευματικός της Ι..Μονής.
Ακολούθησε η ταφή εντός της Ι.Μονής σε χώρο που είχε υποδείξει η αοίδιμος.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σπετσών κ.Π. Λυράκης,ο Αντιδήμαρχος ,εκπρόσωποι αρχών και πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών .
Να έχουμε άπαντες την ευχή Της!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....