Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις φέτος ;

Οδηγίες σχετικά με τις μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, στην οποία γίνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός, σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Όσοι παρελάσουν, ωστόσο, θα πρέπει -εφ’ όσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν κανονικά τις μάσκες τους τόσο πριν όσο και μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η φετινή παρέλαση 25ης Μαρτίου είναι η πρώτη που γίνεται μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός, σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης».

Όσοι παρελάσουν, ωστόσο, θα πρέπει -εφ’ όσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν κανονικά τις μάσκες τους τόσο πριν όσο και μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η φετινή παρέλαση 25ης Μαρτίου είναι η πρώτη που γίνεται μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Επί τάπητος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ύστερα από τη δήλωση Μαγιορκίνη ότι σχεδιάζεται η κατάργησή τους. Πηγές από το υπουργείο Υγείας αλλά και την επιτροπή εμπειρογνωμόνων χαρακτήρισαν πρόωρη την άρση του μέτρου των πιστοποιητικών εμβολιασμού στην εστίαση πριν από το Πάσχα.

Η αύξηση στα κρούσματα που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες σε συνδυασμό με την πρόβλεψη σχετικών μοντέλων που κάνουν λόγο προσεχώς για 30.000 κρούσματα, καθώς και το «κακό» προηγούμενο κατά τη διάρκεια των εορτών του Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όπου παρατηρήθηκε κλιμάκωση της πανδημίας, κάνουν τους ειδικούς να καθυστερούν τις όποιες αποφάσεις. Και αυτό παρά το γεγονός ότι σε πολλές χώρες του εξωτερικού ήδη έχουν καταργηθεί τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονταν το προηγούμενο διάστημα.

Κατά τις ίδιες πηγές, η επαναξιολόγηση των μέτρων θα γίνει στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών αυτή την εβδομάδα και την επόμενη, ώστε να υπάρχει καλύτερη εικόνα της πορείας των κρουσμάτων όσο πιο κοντά χρονικά στο Πάσχα.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/koronoios-pos-tha-ginoun-oi-parelaseis-tis-25is-martiou-ti-isxyei-gia-tis-maskes
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....