Ο Μητροπολίτης Μάνης στην Αττική

Ο Μητροπολίτης Μάνης στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη Κολωνακίου

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατόπιν ευλογίας και αδείας του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, μετέβη την Κυριακή Δ’ Νηστειών (3/4/22) στον Ι.Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι και τέλεσε την Θ.Λειτουργία καθ’ ότι, όταν ήταν κλειστός ο Ναός της Μητροπόλεως Αθηνών ένεκεν των σεισμών λειτουργούσε και κήρυττε στον εν λόγω Ι.Ναό που εκτελούσε χρέη καθεδρικού ναού. Ο Σεβ. ήταν πλαισιούμενος από τους ιερείς του ναού, τον προϊστάμενο π. Παναγιώτη Καχρίλα, τον αρχιμ. π. Θεοφάνη Δαρζέντα και τον διάκονο π. Φιλούμενο Καϊταλίδη, οι οποίοι είχαν όλα για την Θ. Λειτουργία προετοιμάσει κατ’ άριστον τρόπον και με την δέουσα ιεροπρέπεια. Στο αναλόγιο έψαλαν ο πρωτοψάλτης του ναού κ. Γεώργιος Δεμελής και ο λαμπαδάριος κ. Στυλιανός Ιωάννου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. με αφορμή την μνήμη του Αγίου Ιωάννου συγγραφέως της «Κλίμακος» μίλησε για την αξία και σημασία της ορθοδόξου πνευματικότητος στις ημέρες μας.

Παρέστησαν οι καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Γ. Λιμούρης, Ειρ. Γράψια, Μαρ. Κυριακόπουλος, Χρ. Γκενάκος καθώς και ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς και πλήθος κόσμου.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

 

 

 

Στα Μανιάτικα Πειραιώς

Προσκληθείς από τους Συλλόγους Μανιατών Πειραιώς και περιχώρων και με την ευλογία και κανονική άδεια του επιχώριου Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στον Ι.Ναό Αγ. Σοφίας Πειραιώς (Μανιάτικα), όπως κάθε χρόνο και τέλεσε την Δ’ στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ., μίλησε για τις αρετές της Παναγίας, τις οποίες και μείς οι πιστοί οφείλουμε ν’ αποκτήσουμε και ευχαρίστησε τον Σεβ. Πειραιώς με θερμούς λόγους.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Βορείου Τομέα Αττικής κ. Κουμουτσάκος, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Μελάς, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πειραιά κες Καλαγιά – Καραμαλάκου και Μπουρδάκου, η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής κα Μπαρμπαγιάννη, η Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών κα Κούβαρη, συνοδευόμενη από μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, η Πρόεδρος της Πανλακωνικής Ένωσης κα Μουσταφέλλου, η κα Μητσάκου από την Ένωση Γυναικών Μάνης, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κα Γεννηματά, ο Αντιπύραρχος (Π.Σ.) κ. Σάσσαρης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΤΑ κ. Σπυρίδων.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

 

Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Παναγία των Βρυούλων από τον Μητροπολίτη Μάνης

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατόπιν ευλογίας και αδείας του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου μετέβη στο Μήλεσι Αττικής και στην Ι.Μονή Παναγία των Βρυούλων, όπου και τέλεσε την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία και μίλησε καταλλήλως για την σημασία της κατανυκτικής αυτής Θείας Λειτουργίας που τελείται στην Εκκλησία από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.

Στην ιερή και σεβασμία αυτή γυναικεία αδελφότητα εγκαταβιούν 5 μοναχές υπό την πνευματική καθοδήγηση της Καθηγουμένης Φιλοθέης μοναχής. Η εν λόγω Ιερά Μονή ιδρύθηκε από τον ευλαβέστατο αείμνηστο ιερομόναχο π. Γαβριήλ Τσάφο (+2018) που καταγόταν από τα Βουρλά της Μ. Ασίας και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης είχε πνευματική επικοινωνία μαζί του επί σειράν ετών. Η Προηγιασμένη ήταν αφιερωμένη στη Μικρασιατική καταστροφή (επέτειος 100 χρόνων) γι’ αυτό και μετά το πέρας τελέσθηκε και Τρισάγιο για τους κεκοιμημένους Μικρασιάτες αδελφούς και πατέρες του 1922.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....