Ακολουθία του Μ. Κανόνος και Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

Την Ακολουθία του Μ. Κανόνος και εσπερινή Θ. Λειτουργία, των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, τέλεσε την  Τετάρτη, 7 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού και τους Διακόνους του.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης  ομίλησε στους Πιστούς για τον Μεγάλο Κανόνα, ο οποίος ψάλλεται τμηματικά την Α΄ Εβδομάδα των Νηστειών και ολόκληρος την Πέμπτη, της Ε΄ Εβδομάδος, προκειμένου να ενισχύει τους Χριστιανούς στον πνευματικό αγώνα που δίδουν καθ’ όλη την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Μεγάλος Κανόνας είναι ποίημα του Αγίου Ανδρέου του Ιεροσολυμίτου, Επισκόπου Κρήτης και σκοπός του είναι να οδηγήσει, όσους τον διαβάζουν ή τον ακούν, στην μετάνοια με βάση τον θρήνο του Αδάμ για την απώλεια του Παραδείσου, λόγω της παρακοής του στην Θεϊκή εντολή. Επεσήμανε ότι μέσα στον Κανόνα αναφέρονται πολλά παραδείγματα μετανοίας, ένα εξ αυτών και η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, η οποία μετά την μεταστροφή Της πήγε στην έρημο του Ιορδάνου και ασκήτεψε.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας ότι η συνεχής επανάληψη του «ελέησον με ο Θεός ελέησον με» μας δημιουργεί συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μας. Ο Θεός θέλει την μετάνοιά μας και, όταν τη λάβει, μας δίνει την συγχώρησή Του και μας καλεί μετά από καθημερινή προσπάθεια και αγώνα πνευματικό να εφαρμόζουμε και σε μας τα 7 επτά «π» των «ευλογηταρίων» καὶ τὴν 1)ποθεινὴν 2)πατρίδα 3)παράσχου μοι, 4)Παραδείσου 5)πάλιν 6)ποιῶν 7)πολίτην με, γεγονός που ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να συμβεί σε όλους μας!

 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....