Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας στον Άγιο Μηνά Κρήτης

Μηνύματα ειρήνης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, ο οποίος βρέθηκε στη γενέτειρά του και προσευχήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά για τους ομόδοξους λαούς.

«Πονάει η καρδιά μου όταν σκοτώνονται άνθρωποι και κατεδαφίζονται κτήρια στην Ουκρανία», τόνισε ο Πατριάρχης, ο οποίος γύρισε τον χρόνο πίσω, όταν ο ίδιος βρέθηκε στην Οδησσό από το Σπήλι, το 1985, όπου παρέμεινε 10 ολόκληρα χρόνια.

«Μπροστά στον Άγιο Μηνά, η προσευχή μου είναι “δώσε, Κύριε, σε αυτούς τους ομόδοξους λαούς την ειρήνη. Να μη χύνεται αίμα”», σημείωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο οποίος από το Ηράκλειο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη έκταση που δώρισε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι προς το Πατριαρχείο στη νέα Διοικητική Πρωτεύουσα της Αιγύπτου, που αναδύεται από την έρημο, και η οποία αποτελεί τη νεότερη πρωτεύουσα του κόσμου.

Το Πατριαρχείο αποκτά τον δικό του χώρο, καθώς θα χτιστεί μια εκκλησία και ένας πολυπολιτισμικός χώρος ο οποίος θα αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους, τον οποίο αφιερώνει ο κ. Θεόδωρος στις τρεις, όπως είπε, πατρίδες του, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Πρόκειται για έναν τεράστιο χώρο, στο Κάιρο, ο οποίος θα αποτελέσει το νέο κέντρο Ορθοδοξίας, ενώ θα αποτελέσει φάρο για το ιεραποστολικό έργου του Πατριαρχείου στην πολύπαθη ήπειρο.

Τα δικά του μηνύματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία έστειλε ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο οποίος πριν αρκετές δεκαετίες έζησε στην Οδησσό.

Ο Πατριάρχης βρέθηκε στο Ηράκλειο προκειμένου να συγχαρεί τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του, σημειώνοντας ότι «τον καμαρώνουμε για τη φωτεινή του Πατριαρχία και ότι ήδη έχει γράψει χρυσές σελίδες στο βιβλίο της εκκλησιαστικής μας Ιστορίας».

 

 

πηγη ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....