Ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους στη Μητρόπολη Κορίνθου

Επίσκεψη πραγματοποίησε την  Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, ο Καθηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, Πανοσ. Αρχιμ. π. Πρόδρομος, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου , συνοδευόμενος από τον Μοναχό Αγάθωνα Λαυρεώτη, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Σε θερμό κλίμα ο Σεβ. Μητροπολίτης , ο Θεοφιλέστατος και ο Γέροντας συζήτησαν θέματα που αφορούν στο «Περιβόλι» της Παναγίας μας, το Άγιον Όρος, καθώς και θέματα πνευματικά που άπτονται στην σύγχρονη Εκκλησιαστική και κοινωνική επικαιρότητα.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης , αφού ευχαρίστησε τον άγιο Καθηγούμενο για την ευγενική επίσκεψη του, αντάλλαξε μαζί του συμβολικά δώρα προσφέροντάς του εκ μέρους των Επισκόπων, του Κλήρου και του Κορινθιακού Λαού και ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο για να το τοποθετήσει στον τάφο του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου εις μνήμη του αειμνήστου προκατόχου του κυρού Παντελεήμονος του Καρανικόλα, ο οποίος είχε Λαυρεώτικη Μοναχική κουρά, και του ευχήθηκε ο Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Αποστόλου Παύλου, να τον ενδυναμώνει στα καθήκοντά του, χαριζόμενος σ᾿ αυτόν και την συνοδεία του ειρηνική διαγωγή και ψυχική σωτηρία.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....