Χοροστασίες-Λειτουργίες κατά την Μεγάλη Εβδομάδα στη Μητρόπολη Αμμοχώστου

Το Σάββατο του Λαζάρου, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα συμμετάσχει στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα.

Την Κυριακή των Βαΐων (7:00 π.μ), θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα.

Το εσπέρας της Κυριακής των Βαΐων, της Μεγάλης Δευτέρας και της Μεγάλης Τρίτης (7:00 μ.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Την Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας (7:00 μ.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του  Μυστικού Δείπνου (Όρθρος Μ.  Πέμπτης) στον ίδιο ιερό ναό. Στη συνέχεια (8:30μ.μ) θα τελέσει την ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος με τη συμμετοχή 12 κληρικών της Μητροπόλεως.

Την Μεγάλη Πέμπτη το εσπέρας (6:30 μ.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου.

Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί (7:15 π.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας.

Την Μεγάλη Παρασκευή το εσπέρας (7:30 μ.μ), θα προστεί της ακολουθίας  του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί (7:00 π.μ) θα  προστεί του Εσπερινού της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου.

Το Μεγάλο Σάββατο το εσπέρας (11:00 μ.μ), θα προστεί του Όρθρου και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Την Κυριακή του Πάσχα (11:00 π.μ) θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου το εσπέρας (7:00 μ.μ) θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία Εσπερινού για εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Την επομένη, Σάββατο της Διακαινησίμου θα λειτουργήσει και κηρύξει  στον ίδιο ιερό ναό.

Την Κυριακή του Αντίπασχα, θα συμμετάσχει σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, με την ευκαιρία της έναρξης του Στ’ Διεθνούς Συνεδρίου Κυπριακής Αγιολογίας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....