Μουσική Εκδήλωση στον Τύρναβο

Στην δεύτερη έδρα της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου , στον ιστορικό Τύρναβο, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος για να παρακολουθήσει από κοντά την μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης.

Στο πρώτο μέρος, η φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθυμίου Σαματζή, απέδωσε εμβατήρια που παιανίζουν όλες οι φιλαρμονικές της πατρίδας μας κατά την Μεγάλη Παρασκευή, στη διάρκεια των λιτανειών του Επιταφίου.

Στο δεύτερο μέρος, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας « Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ», απέδωσε ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, υπό τη διεύθυνση των καθηγητών της Σχολής κ. Χριστοφόρου Καρυώτη και κ. Γεωργίου Λεμονόπουλου, παρουσία του Διευθυντού αυτής κ. Ιωάννου Μαυρομάτη.

Στο τέλος της εκδηλώσεως, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης συνεχάρη τόσο τον βυζαντινό χορό, όσο και τα μέλη της φιλαρμονικής για την εξαιρετική απόδοση και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να μαθαίνουν και να εκτελούν τα όσα διδάσκονται.

Οι πατέρες των ναών του Τυρνάβου, με επικεφαλής τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Γεώργιο Παπαϊωάννου και πλήθος κόσμου συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκκουρας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη που δείχνει στην πόλη τους.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....