Πνευματική επικοινωνία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων με τους μαθητές

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, στα πλαίσια των αρχιερατικών ποιμαντικών του υποχρεώσεων και έπειτα από συνεννόηση με την Διεύθυνση Δ. Ε., τέλεσε την Τετάρτη, 13 Απριλίου ε.έ το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στο 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου.

Συγκινημένος από την ολόθερμη υποδοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών απευθύνθηκε σε όλους με λόγια αγάπης και ευχαριστιών τονίζοντας στους μαθητές να ανοίξουν την καρδιά και την ψυχή τους στο Χριστό, να τον εμπιστεύονται και να αντλούν από Αυτόν θάρρος και φώτιση για την ζωή τους και την πορεία τους προς την γνώση.

Ευχαρίστησε όλως ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Λυκείου, κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, αλλά και τον Σύλλογο των Καθηγητών για την θερμή υποδοχή τους και αντάλλαξε μαζί τους εμπειρίες από τα σχολικά του χρόνια.

Κατά την επιστροφή του στα γραφεία της Ιεράς  Μητροπόλεως μία μικρή έκπληξη  περίμενε τον Μητροπολίτη μας. Οι λιλιπούτειοι «φίλοι του Δεσπότη μας», όπως αποφάσισαν να λέγονται οι μικροί μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Αιγίου, επισκέφθηκαν τον Σεπτό Ποιμενάρχη μαζί με τις Νηπιαγωγούς και του προσέφεραν τα χειροποίητα δώρα της αγάπης τους με τις ευχές τους για καλό Πάσχα. Επιπλέον παρέδωσαν στην Ιερά Μητρόπολη τρόφιμα, που συγκέντρωσαν με τους γονείς και τις δασκάλες τους για την Τράπεζα τροφίμων της Ιεράς Μητροπόλεως «Το Κελάρι της Αγάπης».

Ο Μητροπολίτης  ευχαρίστησε τα παιδιά, έψαλλε μαζί τους το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ…», πρόσφερε γλυκίσματα και αναμνηστικά δώρα στις Νηπιαγωγούς και κατευόδωσε τους μικρούς μαθητές και τις δασκάλες τους με ευχές για ευλογημένο Πάσχα και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....